avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Ati facut un rezumat clar al acestor contributii, impozite si al celor doua Declaratii.....
Acum intreb:
- am situatia C - ocazional si fara alt loc de munca. Il completez in D112 si cand sa-i pun impozitul pe venit cod 616 ..imi da eroare. Aceasta eroare nu este nici in sprijinul ipotezei exprimata de dv. asupra cazului C (desi si eu as vedea asa lucrurile), dar nici in sprijinul mesajului-atentionare din Decl.100 cum ca impozitul se declara in D.112 daca se plateste si CAS si somaj pentru persoana respectiva.

Si nici pentru cazurile D si E nu se primeste acest impozit de pe linia 29 de la codul 616. Ce e de facut? Evident ca o sa-l introducem in D.100 ca sa stim ca l-am declarat si achitat.
Dar nu e corect totusi......:sorry:

Buna ziua
Pe mine deja ma doare capul,am citit pe site ANAF,ca poti sa te adresezi de pe adresa de yahoo,dar ei nu iti pot raspunde pe ea,trebuie sa dai alta adresa ,yahoo in nici un caz.
Probabil ca de aceia nu mi-au raspuns la ceva trimis mai de mult.
Daca te adresezi pe Asistenta@mfinante.ro iti raspund;se trimite ce ai intrebat la administratia de sector si aia raspund.
Chestia ca nu se poate cu adresa de Yahoo acum am vazut.
Vedeti copy/paste de pe site ANAFImportant: Datorită unor dificultăţi tehnice, domeniul yahoo nu accepta e-mail-urile transmise de domeniul mfinante. De aceea, vă rugăm, atunci cand transmiteţi e-mail-uri catre admin.portal@mfinante.ro să ne lasaţi o adresa de e-mail de contact care să conţina alt domeniu decat yahoo.

Avertizare: În situaţia în care dupã un interval de 4 zile din momentul în care aţi aplicat de pe o adresã de e-mail de tipul: yahoo.* pentru activarea dreptului de a depune declaraţii electronice, chiar dacã nu aţi primit mesajele de confirmare a activãrii dreptului de a transmite declaraţii, vã rugãm sã încercaţi sã depuneţi declaraţiile electronice.
In rest va citesc cum postati si cu cat citesc mai mult imi fac creierii varza.
Un expert contabil mi-a zis ,ca totul e la latitudinea inspectorului fiscal daca esti verificat.
Daca intrebi pe unu iti poate da raspuns diferit de altul,la administratia financiara.
Eu am un caz,presedinte platit la sanatate,de catre asociatie pana in august 2008,apoi sistata plata.
De la casa de sanatate sc 5,mi-au zis ca nu e obligata asociatia ci cel care e purtator de venit.
Acum domnul in cauza a vrut sa plateasca in continuare si i s-a spus ca ar fi virat gresit de catre asociatie intr-un alt cont.
De la casa de sanatate i s-a cerut sa aduca un act de la admin. fin.sc 5 ,din care sa rezulte ca este platit si impozit 16% pe venit pe partea lui.
Ce legatura are una cu alta,de platit e platit ,tot ,tot,pana la dec 2010 inclusiv,m-am referit acum la partea cu impozitul.
De asta se ocupa in linie dreapta administratia financiare de sector,nu casa de sanatate.:(:stunned:

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
scrichy, utilizator
Din portal ANAF am incercat sa intru dand clic pe e -guvernare.ro ,vedeti mai jos ce raspuns am primit:
O problemă cu certificatul de securitate al acestui site Web.

Certificatul de securitate prezentat de acest site Web nu a fost emis de o autoritate de certificare de încredere.

Problemele cu certificatele de securitate pot indica o încercare de a vă păcăli sau de a intercepta date pe care le trimiteți la server.
Vă recomandăm să închideți această pagină Web și să nu continuați cu acest site Web.
Faceți clic aici pentru a închide această pagină Web.
Continuare cu acest site Web (nerecomandat).
CE CREDETI DESPRE ACEASTA?????
Portalul ANAF e mare. Dati-ne un link la pagina unde exista aceasta eguvernare.ro
elga50 a scris:

Observ astazi ca s-a finalizat lucrul pe Decl.112 si e gata de folosit.
Super!!!!!
Ma refer la cei care au in asociatiile lor conventii civile.

Deci intrati pe
[ link extern ]

Avem de completat 3 feluri de anexe in urmatorul flux de completare:

Anexa 1 - angajator

- luna si anul pentru care facem declaratia.
- Cod de identificare fiscală - completam manual
- Denumire si Adresa domiciliu fiscal completam manual cu datele de identificare ale asociatiei de proprietari
- cod CAEN - alegem 6832
- apare un Tarif de risc - ignoram
- Datoreaza contributii....... - alegem N (si Tarif de risc devine 0)

Apasam pe bara galbena care ne duce la completarea cu datele angajatilor

Anexa 1.2 - angajat

Aici completam
- CNP-ul persoanei
- nume
- prenume
- Dată angajare - selectati 01.01.2011
- Casa de asigurări de sanatate a asiguratului - selectati judetul sau municipiul Bucuresti, dupa cum aveti dv. cazul.
- Asigurat / neasigurat pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate - selectati orice ca tot nu are importanta!
- Asigurat în sistemul de asigurari pentru şomaj - selectati 2 pentru pensionari sau angajati in alta parte si 1 pentru persoane care nu sunt nici pensionari, nici angajati.
Sub tabelul cu Co-asigurati
Alegem Sectiunea C
- 1. Tip asigurat alte entităţi asimilate - alegeti 18
- 6. Venit brut realizat - completati venitul brut
Apare CAS-ul si somajul (daca e cazul) completate automat. Acestea nu se modifica (nici nu pot fi modificate!)
Apasam pe butonul "+" pentru a adauga un alt angajat. Se face verificarea celui completat pana acum, apare un pop-up in care scrie "angajat validat" sau vi se pun erorile pe care le indreptati si reveniti la butonul "+".
La urmatorul angajat se procedeaza similar.....si procedati astfel pana terminati toate persoanele angajate.
La sfarsitul ultimului angajat se apasa pe "Verificare" in loc de "+" si apoi apasati bara care va duce in

Anexa 1.1 - angajator (e gresit scris Anexa 1.2)

Completati numai
- Casă de asigurări de sănătate angajator - alegeti judetul care va este specific.
Parcurgand aceasta anexa veti observa ca in anexa D este completat numarul de asigurati somaj (daca este cazul) si Totalul venitului brut luat in calcul pentru CAS - angajat
In aceasta anexa nu se mai completeaza nimic (in afara de casa de asigurare din topul anexei, despre care am vorbit deja.

Revenim sus la
Anexa 1

Apasam pe bara Adauga/actualizeaza creante
va aparea automat si insumat pentru toata asociatia
- creanta pentru CAS - cod 419 linia 25
- creanta pentru somaj (daca e cazul)

Pe creanta libera alegem linia 29 - cod 616 si completam manual in campul Datorata, impozitul calculat de noi pe total asociatie.
Se calculeaza automat si apare totalul de plata cu toate contributiile si impozitul aferent pentru ANAF.

Sub bara pe care scrie Validare mai completam
- nume, prenume si functia celui care a completat si raspunde pentru veridicitatea datelor.
Apasam bara Validare
Apare un pop-up cu mesajele de erori sau "Documentul este valid......"
Apare un buton "Generare XML" - apasam
Apare un pop-up "Fisierul XML a fost creat si atasat

La sfarsitul acestui formular, in partea lui de jos gasiti niste butoane de "populare", alegeti criteriul care va convine cel mai mult.

Salvati si listati prima pagina pe care o semnati si stampilati, in dublu exemplar - unul va ramane la dv.!
Salvarea se face in computerul dv. in My Documents sau in alt folder unde sa-l puteti gasi usor pentru luna viitoare.
Fisierul astfel creat se mai salveaza si pe un CD.
Cu CD-ul, prima foaie a Decl.112 listata (dublu exemplar), semnata si stampilata si cu banii mergeti la ANAF, depuneti si platiti.

Din iulie incolo, am inteles ca se va depune online, fapt pentru care ar trebui sa cumparam certificatul de semnatura electronica. In acel moment se va putea folosi semnatura electronica indicata prin sagetuta maro din campul "Semnatura".

Acest document salvat va foloseste in lunile urmatoare pentru declaratiile la ANAF, modificand doar luna de declarare (si anul cand e cazul) si daca se schimba ceva in structura angajatilor de la asociatie (unii se sterg, altii se adauga, altora li se modifica venitul brut). Ajungeti direct la aceste modificari, fie parcurgand documentul, fie din partea de jos unde ati optat pentru un criteriu de de "populare", pentru angajatul cu pricina.

nu apare suma datorata pt.sanatate. cum fac ?

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)