avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Nu, Decl.112 inlocuieste 100.
ANAFU-ul spune clar ca declaratia 112 nu inlocuieste declaratia 100, ci doar 102, iar impozitul pe SALARII care trebuia declarat in 100 acum se va declara in 112 alaturi de celelalte contributii.

In legea 230/2007 art.33 alin (2) se spune ca cenzorul poate fi remunerat pe baza unui contract de mandat (acesta se incheie conform Codului Civil).Deci pentru contracte/conventii incheiate in baza Codului Civil trebuie depusa declaratia 100.

Daca gresesc va rog sa-mi explicati cu baza legala.
Iata ce raspunde ANAF la intrebari:
Întrebare: Se mai depune si declaratia 100, care continea aceasta raportare sau este si ea inlocuita de D112?
Răspuns. Declaratia 112 nu inlocuieste declaratia 100. Impozitul pe veniturile din salarii se raporteaza in D112 incepand cu raportarea pe ianuarie 2011.

Intrebare: Ca asociatie non-profit transmiteam pana acum declaratile 100 si 102 semestrial. Mai este valabil acest lucru si pentru D112 sau trebuie sa o depunem lunar?
Răspuns: Declaratiile catre CASMB, CNPAS, ANOFM se depuneau lunar. Si D112 se va depune lunar. Informatiile referitoare la impozitul pe venit din 100 si toate informatiile din 102 se vor regasi in Anexa1 -angajator a declaratiei D112.

Ce intelegeti din primele doua citate?
Si ma intreb ce rost ar mai avea Decl.100 cand datele s-ar regasi identic si in Decl.112?
Ne poate lamuri cineva?

Intrebare : Angajatorul trebuie să reţină contribuţia de asigurări sociale de sănătate şi pentru persoanele care realizează venituri profesionale (drept autor, convenţii civile)? Dacă reţinem, cum raportăm în declaraţia 112, în care creanţă fiscală ?
Raspuns: Contribuţia de asigurari sociale de sanatate se plateste la casele judetene de asigurari de sanatate de catre persoanele care realizează venituri profesionale (drept autor, convenţii civile), nu se raporteaza in aceasta declaratie.
Oare de ce? Poate sa ne spuna cineva de ce persoana cu CC trebuie sa faca un drum in plus ca sa-si declare CASS-ul, in loc sa i se opreasca contributia pe Decl.112?

Later edit
Eu intreb, eu raspund! :)
Am descarcat Decl 100 pentru anul 2011.....
si undeva, acolo unde se completeaza suma impozitului cod 616..... in dreapta jos este scris un anunt care suna asa:
".....Imp. pe venit cod 616 (contracte, conventii civile) se declara in Decl.112 daca se datoreaza si contributii sociale individuale si de somaj".

Si ca sa fiu mai succinta si mai clara, dupa ce am facut marea descoperire a anului, cum ca Decl.100 merge in continuare (noroc cu postarea lui @ankuta!!!!)
si dupa ce am descoperit si acest anunt de care am scris in paragraful precedent....
.......eu ma voi duce la ANAF cu Decl. 100 sa platesc pentru Ianuarie 2011 si acolo voi intreba ce sa fac cu Decl.112 si va voi comunica cand voi avea un raspuns clar.

Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
elga50, moderator
De la admin.financiara cand am intrebat in ianuarie mi-au spus ca depunem pe amandoua,la metodologie doamnele de acolo sunt f.nervoase,imi zic sa citesc legea#-o
Deci daca ai numai impozte de virat,faci dec 100,iar daca e si restul de contributii faci dec 112?????:(:stunned:
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
scrichy, utilizator
Eu sunt la sect 5. Sper ca la mine sa le gasesc mai linistite....ca daca nu, atunci o sa ies frumos din ANAF si o sa ma mai duc acolo cand o face plopu' pere si rachita micsunele.....ca doara nu platesc pentru mine, platesc statului si statul trebuie sa vorbeasca frumos cu debitorii ca doara primeste bani de la ei....si doamnele alea nervoase la fel....le tinem acolo din banii nostri! X-(

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)