Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Buna seara @
Vad ca declaratia 112 este tos in faza de TEST.
Pe site-ul ANAF apare tot mentiune ca "sunt in curs de finalizare aplicatiile informatice....."etc. Deci nu au scos faza finala.
Pentru cei interesati pe site-ul ANAS sunt o serie de intrebari si raspunsuri privind completarea declaratiei.
Dna Elga50, ati spus ca s-a finalizat Decla 112 B-). Ati gasit varianta finala pe vreun site ? Eu am cautat si la ANAF si la Min Fin. si nu am gasit-o.
Pe site-ul indicat de dvs apare tot varianta de TEST.
intru timid in randurile celor nedumeriti, incetosati si speriat de aceasta declaratie . sunt administrator interimar ( daca exista termenul ) si trebuie sa ma descurc cumva pana in aprilie cu declaratia asta pe care nu am timpul fizic sa o pricep ( am un bebe care imi mananca mai tot timpul).
deci: asociatie de proprietari , 3 conventii: doi pensionari si un somer + un pensinar angajat cu carte de munca.
cu conventile am mai inteles eu ceva, ceva....dar ce fac cu cel cu carte de munca?
daca are cineva timp si disponibilitate sa-mi explice, apreciez enorm.
Dv. depuneti pentru asociatie Decl.112 pentru 3 conventii fara sa va intereseze ca unul e somer, altul cu carte de munca in alta parte.
Deci folositi Sectiunea C si alegeti Tip asigurat = 18
Restul e descris mai sus.
Deocamdata si pana la ora asta inca nu e definitivat formularul.
Doamna Elga buna ziua.
Ati fost intotdeauna amabila si uneori maminunez eu cum de m-ati suportat.
Va rog explicatimi si mie de ce ati ales cifra asta de 18 pentru tipul de asigurat. Deoarece pentru sanatate, de exemplu, imi spune ca nu am calculat bine contributa de 5,5% deoarece baza nu trebuie sa fie 425 lei cum am eu ci 4680 lei. Dar nu va suparati nu e normal. Nici pentru presedintele meu care e in campul muncii nu e normal sa iau baza de calcul 4680 in loc de 580 lei. Si apoi cum si cu ce pot justifica asa ceva in fata cui vreti Dvs. Multumesc. Daca am gresit, mii de scuze.
:))
Haideti s-o iau invers!
Va da o suma asa mare la baza CAS pentru ca nu ati completat Denumirea angajatorului.
Am ales 18 pentru ca aceasta incadrare este singura care corespunde conventiilor civile si, atentie maxima, atunci cand puneti impozitul sa alegeti codul de la 616, nu cel de 602, care e corespunzator salariilor (celor cu CIM).
Deocamdata nu este definitivata forma si corelatiile pe aceasta declaratie, desi azi e 1 februarie si ar fi trebuit sa fi fost "gatata", dar mai asteptam.
Da, da niste erori de care nu noi suntem responsabili, mai asteptam!