avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Am completat si rascompletat de nenumarate ori in zadar. Pt conventii nu se poate face validarea finala cu impozit cod 616 , (desi corespunde acestei forme de angajare) ci numai cu 602 - impozit din salarii. Ma gandesc ca poate gresim noi undeva, desi nu vad unde, ori programul are buba . Apoi ,mai apare problema presedintelui care ar trebui sa aiba mandat , forma pe care nu am gasit-o sau n-am cautat unde trebuie.
In alta ordine de idei, va trebui sa ne conformam cat de repede legislatiei si sa intocmim CIM , ca nu e de gluma cu astia. Dimineata am vazut la tv, o firma care a fost amendata cu 100.000 ron pt 40 de angajati cu conventie. Daca vor sau nu proprietarii sa plateasca in plus taxele, e alta problema . Sa semneze fiecare ca nu e de acord sa plateasca , inclusiv unii presedinti care se tin batosi ca nu sunt de acord si sa suporte amenzile, cand vor veni .... si se pare ca nu mai e mult. Odata cu depunerea D112, va fi foarte usor sa ne gaseasca.
Daca a mai avut cineva vreo tentativa de completare a D112, poate ne mai spune si noua cate ceva, poate ne luminam unul pe altul , ca altcineva nu exista.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
rain4est, utilizator
V-am scris si pe MP ca e o defectiune a programului, aceea cu impozitul si ca mai asteptam sa se repare si asta, asa cum au fost si altele si s-au reparat.
La conventii civile nu aplicati decat codul 616 pentru impozit.
O sa se repare, asteptati!
Pentru presedinte si cenzor (contracte de mandat), daca va convine situatia, aplicati in Sectiunea A - Tip asigurat - cenzor sau membru al consiliului de administratie. Se platesc o multime de taxe.
elga50 a scris:

Pentru presedinte si cenzor (contracte de mandat), daca va convine situatia, aplicati in Sectiunea A - Tip asigurat - cenzor sau membru al consiliului de administratie. Se platesc o multime de taxe.

Eu as zice mai degraba
3-Alte categorii de persoane care realizează venituri asimilate salariilor - care nu au contract individual de muncă sau raport de servicii (nu este salariat)
,tot din sectiunea A.
oricum oricontributiile sunt la fel pentur oricare din variantele acestea, ca si pentru un salariu.
Veniturile din conventiile civile cu caracter permanent sunt considerate ca si venituri din salarii si este normal sa le declaram prin 112, dar despre cele ocazionale un comunicat de la ANAF suna asa:

"Totodată, formularul 100 “Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” nu va mai fi depus pentru impozitul pe veniturile din salarii, această informaţie făcând parte din formularul 112. "

Deci daca cineva efectueaza lucrari ocazionale atunci asociatia depune si dclaratia 100.

Acum eu insa nu stiu ce sa fac cu cei 2 pensionari angajati la asociatie cu conventie.Cand am completat 112 vad ca-mi calculeaza automat CAS.
Stie cineva cum ar trebui sa fac cu ei?

Sunt tare in ceata.
ankuta a scris:

Veniturile din conventiile civile cu caracter permanent sunt considerate ca si venituri din salarii.

Nu exista venituri din conventii civile cu caracter permanent. Veniturile din conventii civile reprezinta, conform codului fiscal, venituri din "activitati independente" sau venituri din alte surse in functie de optiunea de impozitare.

Acum eu insa nu stiu ce sa fac cu cei 2 pensionari angajati la asociatie cu conventie.Cand am completat 112 vad ca-mi calculeaza automat CAS.
Stie cineva cum ar trebui sa fac cu ei?
Sunt tare in ceata.

In acest caz nu se plateste CAS. Dupa cum scrie mare cu rosu, acel formular este de test. mai trebuie modificari ca sa functioneze corect.

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)