Adriantot spune
Asadar declaratia 112 se depune in februarie pentru veniturile din ianuarie 2011 iar declaratia 100 s-a depus in ianuarie pentru veniturile din decembrie. Si gata, declaratiile 100 si 102 si-au trait traiul.
Eu nu cred ca este asa. Dar si raspunsurile celor de la ANAF sunt ca si legislatia, cat mai incurcate si mai evazive. Sa poata fi interpretate....
Eu in continuare cred ca, pentru conventii civile:
A) - pentru pensionari si venituri din activitati ocazionale (daca persoanele respective sunt si salariati - deci ar trebui verificat #-o) - se depune declatia 100
(se plateste numai impozit pe venit)
B) - pentru venituri din activitati permanente (chiar daca persoanele respective sunt sau nu salariati)
si pentru venituri din activitati ocazionale (daca persoanele respective NU sunt si salariati) - se depune decl 112 (se plateste somaj, CAS si impozit pe venit)
Daca vedeti in rsspunsul dat de ANAF la prima intrebare: Declaratia 112
nu inlocuieste decl 100.
Iar pe formularul de declaratie 100 / 2011 se face mentiunea ca
"..........si (616) "Impozit pe venitul contracte/conventii civile" se declara in D112 daca datoreaza
si contributii sociale individuale (la pensii si somaj)"
Deci este clar: conv. civile din categ A (mai sus) - D 100
conv. civile din categ B (mai sus) - D 112
Presupun ca la anul vom depune decl 205 (ca si in prezent) care va detalia pe platitori impozitul pe venit, pentru conventii civile, cuprinse in cele 2 declaratii lunare (D 100 si D112).
Pe site-ul ANAF au aparut si conturile de Trezorerie in care se fac platile pentru creante, impozitul pe venit intr-un cont / celelalte creante intr-un alt cont (de fapt aceleasi conturi ca si in luna decembrie 2010).
Seara buna !