Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Eu am complectat d 112 vers din 07.02.2011 am fost la anaf si nu mi-a primit-o ptr ca nu este versiunea care afiseaza sus stanga 112 . la giseu mi-a aratat mai multe decl care aveau scris 112. am incercat si versiunea de azi dar nici acum nu-mi scrie 112. Nu stiu cum se procedeaza sau daca exista alta versiune . Va rog spuneti-mi cum se salveaza pe un DVD -W , pasi urmati dupa validare fara eroare.
Am incercat sa completez decl 112 si nu merge #-o
In Anexa "Asigurati" / sectiunea C:
- completez datele de inceput (CNP, numa/prenume/casa de asigurari sanatate)
- selectez asigurat la sanatate si somaj (partea de sus a paginii)
- completez linia 1 "tip de asigurat" 18
- completez linia 6 - introduc venitul brut
si......programul calculeaza numai CAS. Nu calculeaza si contributia de somaj ....X-(
Totusi la indicatorii statistici imi apar 2 persoane cu contributii la somaj.
In prima anexa cand adaug creanta 26 (Contributii somaj) cifra este "zero" #-o
A completat cineva sectiunea C, pentru conventii civile ? A mers ?
Imi vine sa imi iau campii cu declaratia asta ! #-o
Mi se pare firesc sa nu apara obligatia de a se plati somajul in cazul conventiilor civile.
Nu cred ca poate cineva sa beneficieze de somaj daca merge la agentie cu 20 de conventii civile incheiate cu diferiti angajatori in ultimele 12 luni.
Conventia civila se incheie pentru o activitate intamplatoare si nu permanenta, repetitiva...
Oug 82/2010 spune clar daca se citeste cu atentie ca pensionarii NU PLATESC :
- somaj - conform art.19 litera (a) din legea 76/2002
- CAS - conform OUG 58/2010 art.III paragraful (5)" Persoanelor asigurate in alte sisteme ....si persoanelor care au calitatea de pensionari nu le sunt aplicabile prevederile alin.(2) care zice ca in sistemul public se pensii si asig de somaj trebuie se datoreaza contributii individuale la veniturile din conventii/contracte potrivit art.7alin (1) din legea 571/2003 privind Codul Fiscal.
Concluzie:
Asociatiile care au angajati in alte functii decat cea de administrator (unde legea 230/2010 prevede sa aiba CIM, ) persoane pensionare NU PLATESC DECAT IMPOZIT 16 % RETINUT LA SURSA SI DEPUN DOAR DECLARATIA 100.
Eu am cenzorul si gospodarul pensionari si depun 100.Deoarece prin conventia civila se intelege o activitate intamplatoare ori le fac din 3 in 3 luni ori inchei un contract de mandat .
Administratorul si femeia de serviciu sunt cu CIM di depun 112.