avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
@elenazan
Cine sustine ca pentru CC nu se poate depune Decl.112?

Nu se depune in cazul pensionarilor care lucreaza cu CC.
Buna ziua!

Am tot citit si nu am gasit un raspuns punctual la intrebarile mele. Am mare nevoie de ajutor caci sunt in ceata totala cu Asociatia soacrei mele s-a gasit Administratora in zilele astea.

Am urmatoarea situatie:
1. Presedinte, are contract de mandat si este pensionar. Pana acum i s-a platit doar CASS, 5.2% si 5.5%.Ce declar si ce platesc acum? Unde declar, in 112
sau 100?
Citind discutiile de pe forum, cred ca nu ar fi trebuit sa i se plateasca CASS. Mai ales ca s-au platit ambele procente, atat ale angajatului cat si ale angajatorului.

2. Femeie de serviciu, angajata in alta parte. Ii retin somaj si cas si declar in 112. Macar asta am inteles.

Probleme mea e cu presedintele.
Corectati-ma si lamuriti-ma!

Va foarte multumesc!
In mod normal....:) pentru presedinte cu contract de mandat se completeaza D.112 sectiunea A, tip asigurat = 3 sau 5.
Problema este ca degeaba specificati mai jos ca este pensionar pentru ca nu este scutit de taxe pe care nu are de ce sa le plateasca.

La asociatia unde sunt administrator presedintele ale tot CC, fiind pensionar si fac numai Decl.100.
OK.
Deci presedinte+contract madat+pensionar = declaratia 112. Declar si platesc doar CASS si impozit? Sau declar si platesc si somaj si pensii?

Administratora e pensionara, are conventie civila, i se retine doar impozitul, desi ia bani in fiecare luna. Declar doar in 100.Ar trebui sa i se opreasca si ei CASS?

Ma doare capul!
:offtopic: luati un antinevralgic si sa recapitulam - tinem cont de situatia actuala a personalului si a felului de contracte pe care le aveti in acest moment la asociatie:

- presedinte Decl.112 si platiti tot ce se pune acolo automat plus impozitul calculat la salariul lui brut.
In Anexa 1.1 - angajator la Sectiunea F completati impozitul pentru presedinte si, daca mai aveti cu CIM sau contract de mandat si impozitele acestora. Impozitul va fi preluat in Anexa 1. direct si pus automat in lista de creante cand apasati butonul Adauga creante.

- administratora numai Decl.100 cu impozitul completat la codul 616 - specific conventiilor civile.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)