avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Da, au vrut sa simplifice lucrurile si mai mult le-au complicat. D-na Elga are dreptate, pentru conventiile civile incheiate cu pensionarii se depune declaratia 100. Pentru toti restul declaratia 112.

Modificarile cu privire la obligativitatea depunerii acestor declaratii au fost publicate prin ordinul 73 din 2011, emis de ANAF.

Acesta spune ca declaratia 100 se depune lunar pentru:

1.1. Lunar, pentru obligaţiile de plată reprezentând:

a) impozit reţinut la sursă, conform legislaţiei specifice privind impozitul pe venitul persoanelor fizice:
- impozit pe veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, pentru care obligaţia declarării, calculării, reţinerii şi plăţii contribuţiilor sociale nu revine plătitorului de venit,
- impozit pe veniturile din activitatea de expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară,
- impozit pe veniturile din activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil, pentru care obligaţia declarării, calculării, reţinerii şi plăţii contribuţiilor sociale nu revine plătitorului de venit,
- impozit pe veniturile din vânzarea bunurilor în regim de consignaţie, impozit pe veniturile din activităţi desfăşurate în baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial.
- ...

Vreau totusi sa cred ca odata si odata se va ajunge sa se depuna o singura declaratie, unica, si nu 20.

Si eu as vrea asta!
Decl.112 este un inceput. Sunt convinsa ca daca se pastreaza ritmul informatic se va ajunge la o singura declaratie pe care sa-ti alegi optiunile in care te situezi si sa apari cu ce ai de plata, fara riscuri, fara temeri, fara batai de cap. Eu vreau sa cred ca spre asa ceva ne indreptam.
Dna Elga va spune clar ca se depune decl.100 doar pentru pensionarii cu CC la care se opreste 16%.Sustin acesta varianta deoarece am mai scris intr-un mesaj cu justificare legala.
Dar ca sa fiti si mai bine documentati va rog sa intrati pe www.descarca programe.ro si cititi acest anunt publicat care explica foarte clar CINE, CE, CUM, UNDE si CAND se depune declaratia 112.

"Informatii utile privind Declaratia 112 - Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor, impozitul pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate"

Un scurt rezumat al anuntului:
CINE ARE OBLIGATIA DEPUNERII DECLARATIEI

Pltitorii de venituri de natur profesional: drepturi de autor i venituri obinute în
baza contractelor/conveniilor civile încheiate potrivit Codului civil, altele decât cele
salariale i pentru care exist obligatia pltii contributiei individuale de asigurri
sociale i asigurri pentru somaj;

Pltitorii de astfel de venituri nu au obligatia depunerii formularului pentru
persoanele pentru care nu exist obligatia declarrii, caculrii, retinerii i pltii
contributiilor pentru omaj i de asigurri sociale

Eu zic ca sunt foarte expliciti.
Eu am 2 pensionari in asociatie cu conventie civila si am depus decl.100 doar cu impozit 16%.
Declaratia 112 am depus-o pentru CIM-uri.(Administrator, femeia de servici)

Buna ziua, am urmarit si eu subiectul privind depunerea decl 112. Am incercat sa ma lamuresc insa as dori o confirmare. Eu sunt contabila la o asociatie mica(20 apartamente) .
Eu sunt angajata in baza unei conventii civile . Am inteles deci ca trebuie sa completez pentru mine decl 112. Precizez ca lucrez si in alta parte cu carte de munca.
Pe statul de munca apar si femeia de serviciu si presedinta( care e si casier) .Si ele sunt angajate tot cu conventie civila. Din cate inteleg si ele trebuie sa apara pe decl. 112.Din ultimele discutii de pe forum am inteles ca trebuie compl si decl 100 pentru ele.
Am inteles bine? Aceasta este procedura?
,,Personalul de ingrijire'' si presedinta -casier sunt pensionare ?

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)