avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
georgeiuly a scris:

Am fost de 2 ori cu CD-ul la ANAF dar nu se poate citi de programul de preluarea decl. Eu procedez in felul urmator: validez progr. ,imi spune ca s-a term cu succes, il salvez cu save pe HD intr-un folder apoi il transfer cu W. Explorer pe CD . Dupa salvare pe CD, il pot incarca de pe el, pot sa-l prelucrez si chear il pot valida din nou .Nu stiu o alta metoda de transfer pe CD. Va multumesc.

Incarcati datele, validati si vi se confirma validarea, nu va da erori.
Salvati in calculator asa cum este, nu redenumiti, nu schimbati numele fisierului, salvati PDF-ul asa cum este.
Apoi inscriptionati un CD cu acest fisier. Un program uzual de inscriptionare este "Nero".
Am subliniat din ceea ce spuneti dv ceva ce nu este in regula sau nu inteleg eu. Adica dupa ce ati inscriptionat pe CD, nu puteti sa mai "prelucrati" nimic. Luati CD-ul asa cum este si mergeti cu el la finante.
Dl Grandanat - mesaj 9.02.2011 / 11.18

Ma inatorc la problema Conv.civila versus CIM, in cazul unei asociatii de proprietari.
Ati venit cu cateva explicatii / lamuriri din care reiese ca nu se pot accepta CC pentru activitatea permamanenta, intr-o asociatie, ci numai pentru activitate ocazionala (chiar daca aceasta activitatea se poate intinde pe cateva luni (ex: ingrijirea unei gradini)).

In aceste conditii, OUG 82/2010 face clar referire si reglementeaza situatiile conventiilor civile pentru activitati permanente si ocazionale (in situatia in care persoana respectiva are sau nu contract de munca la alta societate).

Daca nu s-ar fi acceptat Conv. civ. pentru activitati permanente aceasta ordonanta s-ar fi referit numai la activitati ocazionale.
Intr'adevar era discutabila situatia conv. civile, pentru activitati permanente, inainte de aparitia acestei ordonante.

In situatia asociatiilor de proprietari, Legea si normele de aplicarea ale legii asociatiei de proprietari admit posibilitatea incheierii conventiilor civile, pentru personalul specializat (administrator, contabil;, casier,. cenzor, ingrijitor, instalator, fochist, etc), in functie de bugetul asociatiei.

Pe langa aceasta, OUG 82/2010 aduce clarificari, privind veniturile in baza CC din activitati permanente (cum sunt considerate activitatile pentru administrator, contabil, casier, ingrijitor, cenzor).

In aceste conditii nu vad ilegalitatea conv. civile, intr-o asociatie de proprietari pentru pentru persoanele care desfasoara activitati permanente (contabil, casier, ingrijitor).

O duminica frumoasa !
carmencc a scris:

Buna ziua

Incerc sa copletez 112; am conventii civile la care virez si CASS 5.5%...insa la sectiunea C, conventii imi da eroare daca completez si CASS. Mai este si alta sectiune unde as putea incadra aceasta situatie?
Multumesc



Buna dimineata

Imi mai poate spune cineva o alta parere; deoarece nu reusesc sa ajung la sanatate . Trebuie sa vireze angajatorul cei 5,5% ptr angajat; daca da cum se declara? De catre fiecare angajat?
Multumesc
scarmen a scris:

In aceste conditii, OUG 82/2010 face clar referire si reglementeaza situatiile conventiilor civile pentru activitati permanente si ocazionale (in situatia in care persoana respectiva are sau nu contract de munca la alta societate).

Nu e chiar asa. In OUG 82/2010 activitatile profesionale pot fi permanente sau ocazionale. Iar in sfera activitatilor profesionale nu intra doar conventiile civile. Daca s-ar fi tratat separat conventiile civile( ca activiatati ocazionale) si drepturile de autor(ca ocazionale sau permanente) exprimarea ar fi devenit prea stufoasa.

Nu exista nici un element in OUG 82 care sa induca ca ar fi legale conventiile civile cu caracter permanent, continuu.

Legalitatea sau ilegalitatea conventiilor civile reiese din modul cum acestea sunt definite contextul in care aceste au loc(relatia dintre platitor si prestator); adica din codul civil si codul muncii. Daca le veti citi va veti edifica.


In aceste conditii nu vad ilegalitatea conv. civile, intr-o asociatie de proprietari pentru pentru persoanele care desfasoara activitati permanente (contabil, casier, ingrijitor).

Poate dvs nu vedeti ilegalitatea dar cu siguranta cei de la ITM o vor vedea.
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
grandanat, utilizator
Si credeti ca cei de la ITM sunt veniti din alta tara? Nu sunt tot romani debusolati si dezorientati si care bajbaie la fel ca noi toti prin legislatie, in special in cea aparuta in ultimii ani care modifica modificari de legi, ordonante peste hotarari peste alte legi?
Ca unii sunt mai indrazneti si afiseaza o siguranta de sine e una si textul unor legi, interpretabil pana la a nu mai fii sigur daca ce interpretezi e corect si sta in picioare la alte contraargumente, este alta.
Putem interpreta toti dupa cum ne place sau avem interesul. Si in aceasta idee ITM-ul are propriul sau interes vis-a-vis de interesul asociatiilor de proprietari.
Are un singur atu, dupa parerea mea, acela ca inspectorii ITM au carnetelul de amenzi in buzunar. Restul nici nu mai conteaza, oricat am argumenta si contraargumenta.

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)