avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Va rog sa ma ajutati cu o precizare:
in cadrul asociatie sunt numai cc, am completat declaratia 112 si am la creante(venituri brute 1080 ron):
25. (419) - cas
26. (424) - somaj

Pot introduce 29. (616) - impozit pe cc (venit brut 1080 =>impozit 10% = datorata 108 ron) ?
In acest caz, se mai depunde declaratia 100 cu codul 616 ?
Persoanele cu cc, din asociatie, nu sunt pensionare!

Totalul de plata rezultat, se plateste cu foaia de varsamant, la trezorerie/adm financiara, in contul bugetului de stat IBAN RO60TREZ70320470101XXXXX ?

Foaia de varsamant o fac cu suma totala de plata ?

Si inca ceva: o persoana isi are domiciliul in judetul Calarasi, la Casa de asigurare a asiguratului => Calarasi ?
Daca aveti CC (nu pensionari), atunci completati numai Decl.112. si impozitul puneti-l 16% sa nu mai complicati lucrurile.
Nu se plateste la CASS (sanatate) pe aceasta declaratie pentru CC. Puneti casa de asigurari de sanatate unde are domiciliul persoana in cauza. Ea trebuie personal sa-si depuna declaratia pentru CASS acolo, in judetul ei. Asociatia nu declara si nu achita CASS (sanatate) in cazul CC.
De platit vedeti cum platiti la Sectia financiara cand depuneti Decl.112.
Aveti grija sa inregistrati declaratia si pe CD.
Prima foaie a decl.112 (aceea cu creantele), CD-ul si banii, cu astea mergeti la ANAF.

Decl.100 se depune numai pentru CC - pensionari, numai cu impozitul, daca aveti asemenea cazuri.
Ca sa clarificam o problema care pare sa fie neclara pentru multi.
Declaratia 112 asa cum e ea conceputa are in componenta 3 module care înlocuiesc:
- declaraţia cod 102 „Declaraţie privind contribuţiile sociale”;
- declaraţiile nominale privind persoanele asigurate care se depuneau la Casa judeţeană de Asigurări de Sănătate, Casa Teritorială de Pensii şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă;
- din declaraţia 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” se preiau: impozitul pe venitul din salarii, impozitul pe venitul din pensii care depăşesc pensia minim impozabila, impozitul pe veniturile din drepturi de autor şi drepturi conexe, definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 13 indice 1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, impozitul pe veniturile rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor încheiate potrivit Codului Civil.

In concluzie, declaratia 112 nu inlocuieste declaratia 100, asa cum spune si ANAF, insa preia chiar sectiunea pentru care se depunea de catre asociatiile de proprietari. Deci asociatiile de proprietari nu vor mai depune declaratia 100 ci doar declaratiia 112. Indiferent ca are ca angajati persoane prin conventie civila, mandat, CIM, pensionari sau nepensionari.

Va inselati! Si ar fi bine sa nu derutam pe cei care nu sunt familiarizati cu discutiile noastre de pana acum.
Eu am depus Decl.100 pentru CC pensionari cu impozitul pe venitul provenit din conventii civile cod 616.

Iar ANAF nu sustine ca D.112 o inlocuieste pe D.100, dovada stand chiar noul format al D.100 pentru anul 2011.

Deci am depus-o! Pe D.100 pentru ianuarie.
D-le grandanat, d-na elga, e cu dus si intors, la fel cum sunt toate legile in tara asta.
Dupa ce am studiat legile, am vorbit la Cta cu inspectoarea desemnata ptr. implementare 112 (exista cate unul pentru fiecare judet), am ajuns la urmatoarea concluzie , intarita si de d-na de la ANAF CTA (implementare 112) , in ceea ce ma priveste:
- pe statul de plata la asociatie, daca ai numai pensionari (retii numai 16 %), depui 100. IN CC.

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)