avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
scrichy a scris:

Buna seara,am verificat decl.112,mi-au raspuns in recipisa ca exista :
Erori validare:
Suma deductibila este diferita de 0 pentru cod obligatie 423
imi poate spune cineva ce inseamna asta,sau unde pot afla detalii mai ample,va rog.

Buna seara. Cred ca-i vorba de Anexa 1, Sectiunea A la "18. (423)- Contributia angajatorilor la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale" trebuie sa aveti 0 la suma deductibila. O seara buna.
adriantot a scris:

georgiana_mir a scris:

pentru o firma nou infiintata (mai exact anul trecut in octombrie) care nu are angajati mai trebuie sa depun declaratia 112, unii zic ca da altii zic ca nu si nu mai inteleg nimic. o depun pe 0 sau nu?

Declaratia 112 trebuie depusa pentru contributiile si impozitul aferent veniturilor salariale. Daca la finante ati completat in declaratia 010 (vectorul fiscal) ca aveti ( ca o sa aveti angajati) atunci trebuie sa depuneti declaratia 112. Daca pana acum nu ati angajat pe nimeni, depuneti declaratia pe zero, pentru ca in vectorul fiscal ati bifat ca o sa aveti angajati. Cand veti avea angajati o sa continuati cu depunerea declaratiei 112 dar concret cu datele si cifrele aferente.

problema este ca o declaratie 010 nu am depus.pot avea probleme?
@laur70
BUNA SEARA,
de aceia este vorba,dar eu la o asociatie de propietari nu am contracte de munca,numai conventii civile,platesc doar pensii,sanatate si somaj,daca era CM stiam ca trebuie sa apara,dar in cazul conventiei,nu.
scrichy a scris:

@laur70
BUNA SEARA,
de aceia este vorba,dar eu la o asociatie de propietari nu am contracte de munca,numai conventii civile,platesc doar pensii,sanatate si somaj,daca era CM stiam ca trebuie sa apara,dar in cazul conventiei,nu.

La conventii civile se platesc doar pensiile, somajul si impozitul pentru angajati, iar pentru pensionari doar impozitul (se depune Declaratia 100 pentru acestia). In Declaratia 112 trebuie completata sectiunea C.
@laur70
eu am la asociatie asa:
-conventie civila/administrator/nu e pensionar/ pentru care platesc sanatate,pensii,somaj,atat din venitul brut al angajatului ,plus cota angajatorul,care plateste solidar cu beneficiarul de venit;
-conventie civila/f.servici/pensionara/pentru care platesc numai impozit 16%;
Din luna iulie2010,asa am platit si in ian 2011,tot asa am platit.
in codul fiscal scrie ca si angajatorul plateste solidar cu beneficiarul de venit.
In declaratia 112,la fond garantare salarii am trecut parca 0,eu administratorul neavand contract de munca la acea asociatie.

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)