avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Angajatorul plateste contributii numai in cazul CIM-urilor si contractelor de mandat (ale caror venituri sunt asimilate salariilor). Angajator este acela care plateste salarii. Numai in aceste conditii este angajator. In acest caz functioneaza Codul Muncii, iar angajatorul are obligatii de plata a contributiilor catre stat. Aici se plateste impozit pe salariu, cod 602

In cazul conventiilor civile sau a contractelor civile nu se face o angajare, nu exista un angajator, motiv pentru care cea de-a doua parte din contract nu are obligatii catre stat de a plati contributii, ci o contractare de servicii a unei persoane independente de cealalta parte a contractului sau conventiei. In acest caz functionaza Codul Civil. Aici se plateste impozit pe venituri provenite din conventii civile sau contracte civile cu retinere la sursa (de plata a veniturilor), cod 616.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
elga50, moderator
scrichy a scris:

@laur70
eu am la asociatie asa:
-conventie civila/administrator/nu e pensionar/ pentru care platesc sanatate,pensii,somaj,atat din venitul brut al angajatului ,plus cota angajatorul,care plateste solidar cu beneficiarul de venit;
-conventie civila/f.servici/pensionara/pentru care platesc numai impozit 16%;
Din luna iulie2010,asa am platit si in ian 2011,tot asa am platit.
in codul fiscal scrie ca si angajatorul plateste solidar cu beneficiarul de venit.
In declaratia 112,la fond garantare salarii am trecut parca 0,eu administratorul neavand contract de munca la acea asociatie.

In Anexa 1.2 din Declaratia 112 la Sectiunea C, la tip asigurat 18 daca se pune ceva diferit de 0 la pct.11 "Baza Contributie Individuala Sanatate" si se apasa butonul Verificare, apare Mod de calcul eronat. In concluzie, la Conventii civile nu se mai opreste sanatate, cine nu este asigurat trebuie sa mearga sa plateasca sanatatea la Casa. Asa scrie si la ghidul din link-ul postat anterior (pt. conventii civile este valabil punctul V din acel ghid).
@laur70
Buna seara. Cred ca-i vorba de Anexa 1, Sectiunea A la "18. (423)- Contributia angajatorilor la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale" trebuie sa aveti 0 la suma deductibila. O seara buna.

nu este vorba de sanatate,e vorba de ce ai scris mai inainte pe o pagina in urma,a se vedea mai sus.
@scrichy
Buna seara. Eu ma refeream la Anexa 1.2, Sectiunea C, la pct.1 "Tip asigurat alte entităţi asimilate" unde se alege "18-Persoane care realizează venituri profesionale din contracte / convenţii civile prev art. III din OUG 58/2010 modificată". O seara buna.

Subiect: Decl.112 si Conv. Civ.
Buna ziua, nu s-ar putea asa cum am obs. ca a aparut "complectarea corecta a decl.101" sa se posteze si aici o complectare corecta a decl. 112 si a C.C., stiu ca desigur sunt situatii diferite la multe asociatii, dar urmarind discutiile aproape zilnice ale compl. decl.112 s-a ajuns la "pagina 40" si desigur ca va mai urma.
Poate unii dintre utilizatorii mai bine pregatiti vor spune asa cum am vazut ca s-a raspuns la intreb.unui utilizator "daca nu doreste mura-ngura" dar totusi sunt prea multe discutii, desigur ca si situatiile fiecarei asociatii sunt diferite dar poate ca unii utilizatorii sunt f. bine pregatiti si pot intocmi o astfel de decl.
Multumesc sper sa nu deranjez si va doresc tuturor O DUMINICA PLACUTA

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)