avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Pe site-ul ANAF scrie asa : Cu un singur certificat digital calificat puteţi depune declaraţii electronice pentru un numar nelimitat de CUI-uri.
Asta inseamna ca putem apela la oricine are un asemenea certificat , sa ne ajute cu trimiterea declaratiei ? Mi se pare prea simplu .Sau mai exista vreo chichita si aici ?
Chichita consta in faptul ca cel care trimite Decl.112 si o semneaza electronic raspunde pentru continutul declaratiei.
Chichita ar mai fi ca alaturi de semnatura figureaza numele, prenumele si functia din cadrul asociatiei (in cazul nostru).
In rest....n-ar mai fi chichite.....cred :sorry:
Mai este o chichita:

Daca certificatul digital nu este cumparat pe numele asociatiei care face declaratia (pentru situatia in care o firma sau un administrator persoana fizica face declaratii pentru mai multe asociatii cu un singur certificat digital), este necesara o imputernicire notariala pentru a putea depune cu acel certificat declaratii in numele altor asociatii.
elga50 a scris:

Angajatorul plateste contributii numai in cazul CIM-urilor si contractelor de mandat (ale caror venituri sunt asimilate salariilor). Angajator este acela care plateste salarii. Numai in aceste conditii este angajator. In acest caz functioneaza Codul Muncii, iar angajatorul are obligatii de plata a contributiilor catre stat. Aici se plateste impozit pe salariu, cod 602

In cazul conventiilor civile sau a contractelor civile nu se face o angajare, nu exista un angajator, motiv pentru care cea de-a doua parte din contract nu are obligatii catre stat de a plati contributii, ci o contractare de servicii a unei persoane independente de cealalta parte a contractului sau conventiei. In acest caz functionaza Codul Civil. Aici se plateste impozit pe venituri provenite din conventii civile sau contracte civile cu retinere la sursa (de plata a veniturilor), cod 616.
.................................................................................................................
D-na Elga,am fost la ADM FIN sc 5 la doamna de la metodologie,care mi-a precizat ca in cazul conventii civile se plateste:sanatate[o plateste beneficiarul de venit cu care se intocmeste conventia],in rest se opreste din venitul brut stipulat in conventie,pentru pensii si somaj ,plus impozitul ,atat.
Nu mi-a precizat insa daca suporta ceva si angajatorul solidar cu purtatorul de venituri.
Pai da....si eu ce-am spus in citatul pe care l-ati postat? Ca angajatorul nu plateste nicio contributie din partea lui. Plateste numai pentru angajat (partea angajatului) si asta daca nu e pensionar, ca daca e pensionar nu-i plateste nici CAS(pensie), nici somaj si atunci depune decl.100 numai pentru impozit.

Daca nu e pensionar atunci se depune Decl.112 si se plateste CAS si somaj pentru "angajat"-prestator.

Dar eu am specificat in citatul cu pricina ca o persoana care are o conventie civila nu este un angajat propriu-zis intrucat el nu este intr-o relatie de munca pe Codul Muncii cu cel pentru care munceste (asociatia de proprietari), ci presteaza o activitate in baza Codului Civil.

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)