Daca ar trebui platit Contributia la somaj obligatoriu, atunci optiunea nu ar mai fi pe alese (asigurat/neasigurat), ci n-ar mai exista deloc si contributia ar aparea automat de platit.
A doua pagina la Anexa 1.2 am reusit sa o completez si asta pentru ca omul si-a cerut scuze, imi daduse CNP-ul gresit....:)
scarmen a scris
Nelamurirea este daca se mai plateste contributia la sanatate. Oricum, in cazul conventiilor civile aceasta ar fi obligatia persoanei cu conventie civila nu a angajatorului.
Daca am selectat Sectiunea C - pentru conventii civile, am selectat optiunea 18 care este clara pentru ce fel de persoane e aleasa...si daca nu apare CASS-ul, atunci de ce va mai faceti probleme? Incercati cu o alta optiune de la Randul 1 si sa vedeti ca la unii apare CASS, la altii nu. Si atunci cei la care apare CASS-ul si este introdus in creanta respectiva din Decl.112....astia unde se duc sa declare CASS-ul? De ce unii l-ar declara prin Decl.112 si altii pe alta declaratie pe nu-stiu-unde?
In mod normal Decl.112 iti pune contributiile pe care le ai de plata conform cu pozitia pe care ai ales-o pentru persoana respectiva (in cazul nostru persoane care obtin venit din conventii civile) si in conformitate cu legislatia.
Daca pe formularul definitiv apare ca trebuie s-o platim, o platim, nu-i nicio problema, dar acum nu apare si asa ca nu e cazul sa mai interpretam noi legislatia.