Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Buna ziua, am citit cele 46 de pagini ale forumului, dar tot sunt in ceata.
Pt. un pensionar cu conventie civila si o persoana tot cu CC care nu e pensionara, care are alt venit din alta parte, vreau sa depun 112. Am vazut ca s-a depus in acest caz 100 pt pensionar si 112 pt cealalta persoana. Am inteles ca totusi nu se mai poate in unele locuri, si as vrea sa merg doar cu 112. Mai trec pensionarul cu CNP in sectiunea C si la ce tip de asigurat il trec? pensionar sau CC?
Multumesc
Faceti-va ambele variante si mergeti la ANAF cu amandoua si atunci o sa vedeti care e buna:
- D.100 pentru pensionar + D.112 pentru CC nepensionar
- D.112 pentru nepensionar si adaugati la impozit si impozitul pentru pensionar, dar nu il treceti ca declarat in anexa 1.2.
:offtopic: Nu sunteti chiar atat de "in ceata"! :)
Eu am depus declaratia pentru ianuarie pentru care a fost acceptata fara erori
(am verificat pe site-ul min fin.)
Pe luna februarie am depus aceiasi declaratie, am schimbat numai luna de raportare,declaratia a fost validata la finalizare, insa cand am verificat pe site-ul min fin. sa vad daca a fost acceptata, mi-au aparut o gramada de erori #-o
Multe referitoare la sectiunea cu indicatori statistici, la care eu nici nu am acces.
Altele la sectiunea contribuabili, unde nici nu am facut modificari fata de luna ianuarie.
Eu chiar nu stiu ce sa mai cred, si ce as putea sa fac in acest punct.