avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Buna seara,

Eu depun o declaratie pentru o asociatie de proprietari, angajatii nostrii nu au program de lucru normal (8 pe zi / 20 sau 23 zile pe luna).
Eu completez sectiunea A, in anexa angajatilor, si am ales
1. Tipul de contract:: alte categorii de persoane care realizeaza venituri
2. Tipul de contract dupa orele de munca P2=partial 2ore. Am introdus orele lucrate 16 ore/luna (8 zile luna).

Numarul de zile lucrate este sub numarul de zile ale lunilor (februarie = 20 zile), deci nu vad de ce as modifica in fiecare luna aceste date, fiind contract partial,
sub limita normata de lucru.

Am dat validarea declaratiei, mi s-a confirmat validarea, insa erorile care apar
pe site-ul ministerului sunt total aiurea:
1) se refera la sectiunea de indicatori statistici la care eu oricum nu pot face adaugiri, intrucat programul le calculeaza automat
2) imi da eroare cum ca nu am selectat sectiunea pentru fiecare dintre asigurati (4 la numar), desi am selectat sectiunea A pentru fiecare asigurat.
Daca nu selectam sectiunea nu imi calcula programul contributiile catre buget,
acestea se calculeaza automat in functie de sectiunea selectata, deci este total o anomalie ce se intampla cu aceste erori.
Plus ca programul mi-a validat declaratia, inainte de printare.

Maine fac o adresa catre Min. Finante / ANAF si le transmit copie dupa declaratie depuna la ANAF si CD, impreuna cu lista de erori descarcata de pe site-ul lor si sa-mi explice ei cum de apar aceste erori.

Mi-a scos peri albi declaratie pe februarie..#-o..
Buna ziua,
Am doua nelamuriri:
1.In ianuarie am avut un cnp gresit,pt un asigurat; am facut declaratie rectificativa, dar nu mi-au validat-o. In februarie am scris cnp-ul corect, dar a preluat tot cnp-ul gresit. Am deja 2 rectificative pt ianuarie si una pt februarie nevalidate.
2. Dupa validarea datelor in program se constituie fisierul declunica.XML. Se redenumeste acest fisier cu D112_codfiscal_anul_luna.XML
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
getafolescu, utilizator
CNP-ul gresit nu va lasa sa mergeti mai departe in completarea declaratiei, asa ca mai verificati o data acum cnp-ul, cand vreti sa-l rectificati. Cititi CNP-ul direct de pe CI.
elga50 a scris:

CNP-ul gresit nu va lasa sa mergeti mai departe in completarea declaratiei, asa ca mai verificati o data acum cnp-ul, cand vreti sa-l rectificati. Cititi CNP-ul direct de pe CI.

Am depus doua declaratii rectificative pt luna ianuarie dar nu au fost validate.
apare mesajul :
Tipul declaratiei este diferit intre pdf si xml si
Cnp asigurat nu figureaza in baza de date
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
getafolescu, utilizator
In legatura cu CNP-ul.
Acesta este un cod care la sfarsit (ultima cifra) este o cifra care se cheama cifra de control.
In momentul in care ati completat CNP-ul, inainte de a sari in alt camp pentru a-l completa, exista o procedura de validare a CNP care intra in functiune. In cazul in care aceasta ultima cifra completata de dv. este diferita de ceea ce rezulta din calculul de verificare, va da "eroare CNP" sau alt mesaj de semnalare eroare.
Daca prima data v-a luat CNP-ul inseamna ca era corect completat atunci si rectificarea cu un CNP diferit al aceleeasi persoane este respins.

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)