Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Vad ca ati citat o postare si propbabil nu vi s-a rasuns. Incerc sa va lamuresc.
Da, asociatia de proprietari, ca orice alta persoana juridica, trebuie sa intocmeasca si sa depuna lunar declaratia 112, indiferent ca intr-o luna are sau nu angajati. Toate persoanele juridice au completat si depus declaratia 010 (vectorul fiscal), aceasta fiind declaratia in baza careia finantele publice stabilesc ce declaratii trebuie sa depuna persoana juridica.
- la o asociatie de proprietari am o conventie civila si un contract de mandat;
Am aplicat impozit 16% la amblele forme dar la:
brut - CAS+CASS - la Contractul de mandat
brut - CAS-Somaj - la CC
Este OK.
Mii de multumiri
Pentru CC si nepensionar - Decl. 112 Sectiunea C - impozit 16%, somaj, si CAS (CASS-ul si-l plateste singur).
Pentru contract de mandat nepensionar - Decl.112 Sectiunea A
- impozit 16%,
- contributii asigurat - CAS, CASS, somaj
- contributii angajator - CAS, CASS, somaj
Pentru pensionari
- in cazul contractului de mandat - nu se completeaza somajul
- in cazul CC - se completeaza Decl.100 - numai cu impozit 16% (deoarece in cazul conventiilor civile pensionarii nu platesc nici somaj, nici CAS)
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.
Din aprilie am preluat o asociatie de proprietari: are 2 pensionari si eu contabila.
Toti suntem cu conventie civila 16%.
Eu nu am somaj sau alt loc de munca; nu am niciun venit si nu sunt pensionara.
Imi puteti spune va rog care sunt retinerile pentru fiecare, ce trebuie sa platim?
Fosta contabila a decedat si nu am pe cine intreba.
Eu la ce sectiune pentru asigurat ma incadrez? 112 imi da eroare daca aleg A3.