avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Vad ca ati citat o postare si propbabil nu vi s-a rasuns. Incerc sa va lamuresc.
Da, asociatia de proprietari, ca orice alta persoana juridica, trebuie sa intocmeasca si sa depuna lunar declaratia 112, indiferent ca intr-o luna are sau nu angajati. Toate persoanele juridice au completat si depus declaratia 010 (vectorul fiscal), aceasta fiind declaratia in baza careia finantele publice stabilesc ce declaratii trebuie sa depuna persoana juridica.
~ Conținut șters la cerere ~
Doamna Elga, o intrebare va rog:

- la o asociatie de proprietari am o conventie civila si un contract de mandat;
Am aplicat impozit 16% la amblele forme dar la:
brut - CAS+CASS - la Contractul de mandat
brut - CAS-Somaj - la CC
Este OK.
Mii de multumiri
Pentru CC si nepensionar - Decl. 112 Sectiunea C - impozit 16%, somaj, si CAS (CASS-ul si-l plateste singur).

Pentru contract de mandat nepensionar - Decl.112 Sectiunea A
- impozit 16%,
- contributii asigurat - CAS, CASS, somaj
- contributii angajator - CAS, CASS, somaj

Pentru pensionari
- in cazul contractului de mandat - nu se completeaza somajul
- in cazul CC - se completeaza Decl.100 - numai cu impozit 16% (deoarece in cazul conventiilor civile pensionarii nu platesc nici somaj, nici CAS)
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
elga50, moderator
Buna ziua!

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.
Din aprilie am preluat o asociatie de proprietari: are 2 pensionari si eu contabila.
Toti suntem cu conventie civila 16%.
Eu nu am somaj sau alt loc de munca; nu am niciun venit si nu sunt pensionara.
Imi puteti spune va rog care sunt retinerile pentru fiecare, ce trebuie sa platim?
Fosta contabila a decedat si nu am pe cine intreba.
Eu la ce sectiune pentru asigurat ma incadrez? 112 imi da eroare daca aleg A3.

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)