avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
@scarmen,
Care mai este stadiul D112 pe febr. 2011?
Uite, recitind ultimul tau post am inteles unde gresesti (asa am inteles eu):
- zici ca ai salariati cu CIM cu timp partial de munca, 2 ore pe zi - pai in acest caz trebuie sa pui la nr. de zile 20 (cat are feb.) si la nr. ore, 20 * 2 = 40, nu cum ai pus tu acolo 16 ore, adica 2ore/zi *8 zile /luna... Ce fel de program este acesta?
Si apoi, daca voi chiar asa lucrati acolo pentru ca asa v-ati inteles la asociatie, cu ce te-ar deranja daca pui in D112 asa cum am scris mai sus? Nu ar iesi corect nici daca ai avea timp partial de munca 1 ora pe zi, pentru ca pe feb. treț sa scrii 20 ore, nu 16!
Cred ca de-aici ti se trage statistica proasta pe care programul (de la Bucuresti) nu are cum sa o valideze... Mirarea mea provine mai mult de la faptul ca dupa prelucrarea declaratiei pe computerul propriu, poti sa validezi fara erori - fii atenta, deschide fisierul de erori.
Bun, asteptam parerea ta!
Pentru ca acest subiect si nu numai, daca aveti timp intrati in forumurile de contabilitate de pe avocatnet.
www.avocatnet.ro/content/for...
Gasiti acolo multe despre contabilitatea in partida simpla, despre taxe, impozite, conturi, activ, pasiv, debit, credit, buget, bilant...
De asemenea gasiti informatii si pe adresa
[ link extern ]
Pe acestea sunt oameni calificati in domeniul contabilitatii si fiscalitatii, care mai intra si in sectiunea asociatii de proprietari, dar mai rar.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
Adriantot, moderator
Buna ziua,

Repet ca suntem o asociatie de proprietari si noi nu si nu lucram in fiecare zi.
Eu ca si contabil/casier si ingrijitorul lucram astfel:
2 ore * 2 ori saptamana = 4 ore saptamna
4 ore/saptamana * 4 saptamani = 16 ore luna

In D1122 am selectat:
- linia 2: tip contract munca P2 (partial 2 ore)
- linia 4: Ore norma zilnica contract 6 (la minim, pentru ca nu am alta
optiune)
- linia 5: Ore efectiv lucrate in luna 16 (4 ore sapt * 4 saptamani)
- linia 6: Total zile lucrate in luna 8 (16 ore / 2)

Dupa aceast calcul asiguratii au fost validati ca si declaratia, de altfel.

Nu am optiunea sa selectez la linia 3 si linia 4 (Tip contract de munca si Ore norma zilnica contract) alte optiuni.
Cei care au facut programul nu au luat in calcul ca sunt persoane care nu au program zilnic, ci lucreaza 1 ora sau 2 ore / 1 data sau de 2 ori pe saptamana.

La tipul acesta de program m-as incadra in alta sectiune (C), dar pe de alta parte
veniturile angajatilor in asociatiile de proprietari sunt asimilate salariilor si, deci, trebuiesc incadrate la sectiunea A.

Daca credeti ca ar trebui altfel completat va rog sa imi spuneti.

Oricum am facut adresa la ANAF, am trimis declaratia pe frebruarie, cu CD cu
lista de erori sa imi explice eu de ce nu a fost validata.

O zi buna !
Da. Sa asteptam raspunsul ANAF.
Da. Multi ”fac” legislatie si nu gandesc tot ce trebuie. Uite in conditiile unor as. prop. mici si f. mici trebuia sa se permita functionarea in regim de CC. Apoi in conditiile in care, uite numai in orasul Iasi sunt peste 1000 de as. prop. - majoritatea mici, cred ca ar fi binevenita propunerea ca reprezentantii nostri de la federatiile nationale sa faca propuneri in acest sens. Eu personal pot sa ”vorbesc” in acest sens cu 1-2 parlamentari de IS care chiar inteleg aspectele, functionarea si particularitatile as. prop. Acum depinde daca se vrea a face ceva in acest sens, pentru ca senzatia mea este ca se doreste functionarea cu firme specializate unde, in conditiile interesului pe care il manifesta domnii proprietari in legatura cu as. prop., nimeni nu va mai sti nimic si va fi cam asa: vrei nu vrei, bea Grigore aghiasma - adica te uiti pe LP, scoti banul romanesc, achiti si-ti vezi de traba; nu achiti, lasa ca achitam ”noi” dupa ce-ti vindem casa! Dar poate ca-i mai comod asa si nu conteaza pretul...
scrichy a scris:

Daca intr-o luna, o asociatie de proprietari,nu are angajati ,mai depunem declaratia 112??
Mentionez ca administratorul si-a dat demisia si comitetul la fel,femeie de servici,nu au.

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)