avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ancheta sociala !!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ancheta sociala !!!

Buna ziua,

As dori sa stiu si eu daca locul unde se face ancheta sociala trebuie dovedit cu acte ca domiciliu sau este suficienta doar declaratia ca se locuieste acolo.
Este posibil ca cineva(sotia) sa spuna ca locuieste undeva doar pt a se face ancheta sociala acolo, iar dupa ce aceasta a fost efectuata sa plece undeva unde conditiile de crestere a unui minor nu sunt indeplinite( fara apa curenta, masina de spalat, frigider, aragaz, plus spatiul de locuit foarte mic-5 pers in 2 camere)???

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: bflorin24 , utilizator 01:25, 18 Ianuarie 2011
Cereti efectuarea altei anchete sociale .Daca se va constata ca nu sunt conditii favorabile cresterii copilului i se va da un timp in care sotia dv sa intruneasca conditiile cerute de asistenta sociala.
Dar se tine seama de starea copilului Atata timp cat este bine ingrijit, cat este sanatos, cat este hranit bine, cat are caldura si curatenie nu conteaza faptul ca nu are masina de spalat sau frigider.
Si cel mai mult conteaza afectiunea pe care i-o da, grija acesteia fata de copil.
Ancheta sociala nu este doar pentru a vedea conditiile in care se locuieste si cate caramizi are la casa.
Intr-o ancheta sociala conteaza foarte mult felul in care copilul este ingrijit.
Alte detalii:
-sotia s-a angajat in Bv ca receptionera la un hotel.( salariu 1000 ron/luna)
-lucreaza 24 de ore si este libera 48 ore
-in plus are de facut naveta (care costa si timp si bani) Zarnesti- Bv si retur ( 1 ora dus-1 ora intors cel putin asta in cazul in care prinde trenul sau autobuzul repede)
-in timpul acesta copilul ramane cu tatal ei, fratele si prietena acestuia mergand
si ei la serviciu in 3 schimburi amandoi.
-sotia stie ca voi cere o noua ancheta si acum cauta iar chirie ceva mai ieftin( o garsoniera)
-eu stau cu parintii(tatal este plecat din tara cu serv) si cu sora mea ( care are si ea un baietel de 2 ani), intr-un apartament cu 3 camere destul de spatios(cu 2 bai, bucatarie mare, decomandat), foarte bine utilat si recent renovat.
-salariul meu este de 2000 ron + bonuri de masa
- programul 8 ore/zi L-V
Deci dv vreti copilul.Si daca il veti obtine, ceea ce este aproape imposibil, cu cine il veti lasa cand veti fi plecat la servici?Plus ca veti produce o trauma atat in sufletul copilului, cat si in sufletul mamei.
Nu conteaza salariul si ce casa aveti, conteaza ingrijirea copilului.
Copilul este foarte atasat de mine. De cand sotia a plecat am mers frecvent la el ducandu-i haine, jucarii,dulciuri,etc, etc, +bani trimisi sotiei luna de luna, atat pt copil cat si pt a o ajuta pe ea sa plateasca chiria, gazul sau datoriile atunci cand a avut nevoie. Copilul a mai stat si pe la mine chiar de sarbatori 10 zile,timp in care nu a intrebat o data de mama, asa ca stati linistita in privinta faptului cu trauma. Garantat nu este cazul. In ceea ce priveste copilul, mama mea este pensionata asa ca are cine sa stea cu el cat timp eu sunt la servici. In plus vreau sa mearga la gradinita(sau chiar cresa)cat mai curand pt a se obisnui cu copiii. Cresa si gradinita sunt la 5 min de mers pe jos fata de bloc, iar scoala(la care de altfel am fost si eu) chiar peste drum.
De acord, insa ganditi-va ca la fel cum dv va iubiti copilul si sotia il iubeste, iar o mama ce isi iubeste copilul nu poate sta departe de copilul ei.Pentru binele copilului stati de vorba cu sotia, ramaneti prieteni.La urma urmei v-ati iubit, ati facut un copil din dragoste, aveti un copil ce va va lega pentru totdeauna. In scurt timp copilul va intelege ce se intampla cu voi, si ce va doriti? Un copil trist care sa va vada certandu-va pe el, sau un copil fericit ca are doi parinti ce sunt prieteni?
Va certati pe un copil ca doi copii de gradinita ce revendica o jucarie, copilul nu este un obiect. Un copil poate creste fara tata, insa va asigur ca nu poate creste fara mama; in lipsa mamei va creste ca un copil cu un gol in suflet.
Renuntati la atitudinea aceasta si aduceti-va aminte ca cu aceasta femeie ati impartasit si bune si rele, ati suferit impreuna, v-ati bucurat impreuna, ea v-a fost cea mai buna prietena.
De ce sa nu fiti prieteni si dupa divort? Ganditi-va la binele copilului.Incercati sa vorbiti, sa gasiti motivele care au dus la aceasta ruptura, incercati sa va ganditi daca nu cumva puteti sa reparati situatia si poate o luati de la capat. Puteti sa va ocupati de copil si daca sta cu sotia, puteti contribui amandoi la cresterea si intretinerea lui, Nu trebuie sa supuneti copilul unor tensiuni,

Ati locuit singuri cu ei, sau in casa parinteasca? Pentru ca in multe cazuri de divort motivul divortului se datoreaza familiei unuia dintre soti, daca sotii sta impreuna cu ei.De asta cel mai bine este ca sotii sa stea singuri.

Alte discuții în legătură

Divort ... increditare minori ContSters142247 ContSters142247 buna ,as avea si eu niste intrebari am un prieten care trece prin divort ... avand 2 copii minori (fata 9 ani , baiat 13) sotia lui a plecat de acasa fara ... (vezi toată discuția)
Custodie copil si parasire domiciliu nsa nsa Va deranjez cu o intrebare, daca sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor (sub 1 an) si s-a mutat la cineva cu are are o relatie, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor b.i.a. b.i.a. ce sanse am ca fata mea de 5 ani sa-mi fie incredintata mie dupa divort. Sotul lucreaza dar din salariul lui avem de platit 3/4 rate si in plus stam cu ai lui ... (vezi toată discuția)