avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ancheta sociala !!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ancheta sociala !!!

Buna ziua,

As dori sa stiu si eu daca locul unde se face ancheta sociala trebuie dovedit cu acte ca domiciliu sau este suficienta doar declaratia ca se locuieste acolo.
Este posibil ca cineva(sotia) sa spuna ca locuieste undeva doar pt a se face ancheta sociala acolo, iar dupa ce aceasta a fost efectuata sa plece undeva unde conditiile de crestere a unui minor nu sunt indeplinite( fara apa curenta, masina de spalat, frigider, aragaz, plus spatiul de locuit foarte mic-5 pers in 2 camere)???

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: bflorin24 , utilizator 01:25, 18 Ianuarie 2011
Nu uitati ca exista totusi principiul ocrotirii mamei si copilului, art 1, alin 2, Codul Familiei; nu exista, nicidecum, principul ocrotirii tatalui si copilului.
Din ceea ce ati scris bflorin reiese, ca va folositi de copil pentru a o aduce pe mama inapoi.La inceputul postarilor erati vehement in hotarare, acum scrieti si aratati ca nu prea va intereseaza custodia.
Nu puneti interesul dv in fata interesului copilului, el este continuitatea dv, ca atare ar trebui sa primeze interesul copilului, iar dv sa fiti intelegator si sa acceptati situatia.
Ramenti prieten cu sotia, pentru ca si dv sa stati cu copilul de cate ori vreti, iar copilul sa creasca intr-un mediu calm.
Daca dvs asa ati inteles, ca eu vreau doar sa o aduc pe sotie aproape este total gresit. Pe mine ma intereseaza sa am copilul aproape, iar faptul ca i-am propus sa se stabileasca aici a fost doar pt a fi amandoi aproape de el. In plus cred sincer ca posibilitatile copilului de crestere si educare sunt net superioare aici fata de provincie. Fara a vrea sa supar pe cineva din provincie consider ca sansele de a avea o cariera frumoasa sunt mai mari daca va merge la scoala, liceu si facultate aici. In plus multiplele posibilitati de a practica un sport, de a merge la un teatru sau orice altceva...Este destul de greu de crezut ca daca va ramane acolo acum cat este mic, mai tarziu va dori sa plece la liceu sau facultate in alta parte. In copilarie isi va face prieteni si se va atasa de locurile unde a crescut, de aceea as dori ca el sa creasca aici. Eu am copilarit la bunici la tara, si mi-a prins foarte bine( de altfel cele mai frumoase amintiri ale copilariei sunt de acolo), dar totusi am fost constient ca educatia si scolile din Bucuresti ma vor forma si ma vor ajuta mai mult in lungul drum al vietii ...
Intr-adevar posibilitatile de dezvoltare ale unei persoane,pot fi mai mari,aici in capitala,dar eu cred ca este prematur sa faceti "pronosticuri" pentru viitorul copilului dvs.
Pe de alta parte,pentru o instanta de judecata,nu prea conteaza aceste aspecte.
Instanta va pronunta o solutie in urma administrarii si analizarii probatoriilor formulate de parti.
Sunt de acord cu r.gabi
Buna seara dnul.Florin.

Constat cu placere,ca sunteti un tata care isi iubeste copilul,si nu doreste un razboi cu sotia,tocmai spre binele fiului.Putini parinti nu transforma "cistigarea" Incredintarii copiilor intr-o lupta personala cu celalalt sot.

Credeti-ma ca nu tin cu dintii de aceasta custodie, tot ce vreau este sa-mi vad si sa-mi pot ajuta copilul atunci cand are nevoie, lucru mai greu posibil atat timp cat eu stau in Bucuresti iar ea si copilul vor ramane la Brasov.

Va admir ca tata si ca om, pentru maturitatea si seriozitatea cu care priviti si tratati acest episod din viata dvs.

Pe mine ma intereseaza sa am copilul aproape, iar faptul ca i-am propus sa se stabileasca aici a fost doar pt a fi amandoi aproape de el. In plus cred sincer ca posibilitatile copilului de crestere si educare sunt net superioare aici fata de provincie.

Este foarte important pentru dezvoltarea armonioasa a copilului ca timpul petrecut cu fiecare dintre parinti sa fie aproximativ egal, de aceea este bine sa va ganditi la o modalitate de vizitare a minorului in care copilul sa aiba contact si cu bunicii si sa simta cat mai putin faptul ca parintii lui nu mai sunt un cuplu.
Extrem de important este sa aveti o comunicare continua cu (sotia)indiferent la cine este copilul in acel moment.

Fara a vrea sa supar pe cineva din provincie consider ca sansele de a avea o cariera frumoasa sunt mai mari daca va merge la scoala, liceu si facultate aici. In plus multiplele posibilitati de a practica un sport, de a merge la un teatru sau orice altceva...

Aveti dreptate din punctul dvs.de vedere ca in capitala posibilitatile de studiu sunt multiple fata de provincie dar cum spune si dnul.r.gabi este prematur acum in a lua o hotarire imediata.
Oricum dvs.nu ati divortat inca si din ceea ce ati relatat in postarile de mai sus,inteleg ca sotia este o persoana comunicativa.Este foarte bine ca va consultati cu privire la tot ce tine de binele copilului.Sunt convinsa ca amindoi va iubiti copilul foarte mult,si in mod egal.Insistati pentru o vizitare a minorului cu un program mai lung,( aveti o discutie cu sotia in privinta programului de vizitare a copilului.In functie de ce anume stabiliti dvs.sotii,instanta va lua act de hotarirea luata de comun acord si se va consemna in hotarire ** foarte important sa stabiliti cu sotia ceea ce este avantajos pentru copil ca timp petrecut in mod ~egal cu fiecare in parte**) daca mai mult nu se poate,dar nu se stie niciodata ce va rezerva viitorul ( in sensul bun),poate va continuati casnicia...
Numai bine va doresc.:luck:
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
ContSters179589, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort ... increditare minori ContSters142247 ContSters142247 buna ,as avea si eu niste intrebari am un prieten care trece prin divort ... avand 2 copii minori (fata 9 ani , baiat 13) sotia lui a plecat de acasa fara ... (vezi toată discuția)
Custodie copil si parasire domiciliu nsa nsa Va deranjez cu o intrebare, daca sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor (sub 1 an) si s-a mutat la cineva cu are are o relatie, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor b.i.a. b.i.a. ce sanse am ca fata mea de 5 ani sa-mi fie incredintata mie dupa divort. Sotul lucreaza dar din salariul lui avem de platit 3/4 rate si in plus stam cu ai lui ... (vezi toată discuția)