Am avut un accident cu pagube materiale.Prostia mea a fost ca am plecat de la locul accidentului,pentru ca cei din masina avariat au devenit foarte violenti.M-am prezentat a doua zi si am relatat cele intamplat. Ulterior am aflat ca,conducatorul auto avariat a fost dus la spital dar nu a fost retinut.Are 0 zile ingrijiri medicale.In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala care urmeaza a fi solutionat procedural prin Parchet.Va rog sa ma lamuriti....pot fi acuzat de parasirea locului accidentului?Mentionez ca nu eram sub influenta alcoolului
Va multumesc pt raspuns.Totusi asa zisa victima,nu a ramas internata in spital si la controlul medico-legal,a primit 0 zile ingrijiri medicale.Stiam ca dupa 10 zile de ingrijiri medicale,e mai problematic.Un martor exista care sa sustina ca am plecat de frica si eram in starea de soc.Acesta ma bagat intr-un taxi si ma dus acasa.In mai putin de 24 de ore m-am prezenta la sediul politiei unde am recunoscut,ca eu sunt autorul accidentului.Politistul care instrumenta cazul,mi-a propus un ”targ”,dar nu am fost de acord fiind o suma prea mare pt mine.Acum dupa 7luni,dosarul meu a ajuns la Parchet pt solutionare.Nu am fost audiat.Nu stiu pe ce se bazea acest dosar.Pe faptul ca am plecat de acolo?
Audierea acelui martor,daca va declara adevarul,este foarte importanta in economia dosarului.
Ramane de vazut cat de convingator va fi acest martor,dar si optiunile juridice ale celor care efectueaza urmarirea penala
Am inteles si va multumesc.Accidentul sa produs noaptea la ora 01.30 iar eu,m-am prezentat la politie la ora 16.Pot aduce la audiere un certificat medical,scos chiar a doua zi,diagnosticat cu tensiune oscilanta si sindrom de anxietate.De cativa ani sufar de cardiopatie ischemica.Politisti vor sa scoata in evidenta ca am parasit locul accidentului, datorita faptului ca as fi consumat bauturi alcoolice,ceea ce nu este adevarat.Singurul motiv a fost starea de soc in care am intrat si comportamentul celor din masina avariata.Va imaginati ca nu am fugit.....am ramas cam 5 min.dar deveneau f.agresivi verbal.Colegul care era in masina cu mine a oprit un taxi si ma dus acasa.Eu eram in stare de soc si nu puteam scoate un cuvant.E greu sa demonstrez.....dar asta e adevarul.Persoana care a fost dusa la spital(din alte surse am aflat ca nici nu voia sa mearga,pt ca nu avea nimic,drept dovada nu a fost internat,iar prin certificatul medico-legal a primit 0 zile)nu are pretenti materiale si am ajuns la intelegere.Stiam ca daca nu exista victime,poti parasi locul accidentului si ai obligatia de a te prezenta la politie in 48 ore.Acum dosarul meu se afla la Parchet pentru analizarea lui si propunerea de incepere sau neinceperea urmariri penale.Oare care va fi decizia?
Folositi toate probele de natura sa arate situatia dvs reala si faptul ca nu ati fuguit de la locul accidentului,eventual solicitati o expertiza care sa ateste starea dvs de sanatate si legatura de cauzalitate dintre aceasta si faptul ca ati plecat de la locul faptei.
Gasiti un avocat de isprava care sa foloseasca toto probatoriu pe care il detineti si sa solicite si alteprobe in apararea dvs.