Am avut un accident cu pagube materiale.Prostia mea a fost ca am plecat de la locul accidentului,pentru ca cei din masina avariat au devenit foarte violenti.M-am prezentat a doua zi si am relatat cele intamplat. Ulterior am aflat ca,conducatorul auto avariat a fost dus la spital dar nu a fost retinut.Are 0 zile ingrijiri medicale.In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala care urmeaza a fi solutionat procedural prin Parchet.Va rog sa ma lamuriti....pot fi acuzat de parasirea locului accidentului?Mentionez ca nu eram sub influenta alcoolului
Daca aveti martor pe cel care va insotea, apelati si la marturia taximetristului, plus un certificat medical care sa ateste starea de sanatate generala a dvs. nu veti avea probleme mai mari decat pana acum. Iar faptul ca v.ati prezentat la politie in termenul a 24 de ore de la producerea accidentului, pentru a relata cele intamplate ( trebuie sa fie consemnate intr.o declaratie data in prezenta unui politist) nu inseamna fuga de la locul accidentului. In plus, daca ati ajuns la o intelegere cu cealalta parte, se va ajunge la NUP, adica neinceperea urmaririi penale.
Succes!
Iti multumesc sbk_77 dar o problema exista.....nu stiu daca cel din masina va vrea sa depuna marturie....e un pusti de 19 ani...iar taximetristul,e de negasit.Mentionez ca firma de taximetrie, o detine mama unui politist de la circulatie..... Problema e ca toti cer bani....inclusiv politistii....Daca dosarul meu se afla la Parchet,mai am treaba cu politia?De ce totusi a ajuns dosarul la Parchet ,daca asa zisa victima nu are nici o zi de ingrijiri medicale?Oare pe ce se bazeaza acest dosar?
Citandu.l pe amicul de 19 ani (major:yes:) ca martor, este obligat sa depuna marturie. Pe taximetrist il "gasesti" in procesul verbal sau in dosarul de urmarire penala(trebuie sa aiba un domiciliu) si il inviti tot pe cale oficiala.
Cu Politia nu mai ai treaba, intrucat au terminat cercetarile ce depindeau de sfera lor de actiune, iar prezenta dosarului la Parchet este fireasca si nu trebuie sa te sperie. In cel mai probabil caz dosarul tau se bazeaza pe acuzatia de "parasirea locului accidentului.
Ok sbk_77!Cu amicul de 19 ani e posibil sa-l conving.....inca nu i-am spus ,iar cu taximetristul voi proceda asa cum ai spus.Trebuie sa-l gasesc si sa-l conving sa spuna adevarul.Normal el nu are voie sa ia oameni in stare de ebrietate in masina si mai ales de la locul unui accident.El ar fi obligat sa spuna adevarul,ca nu eram in stare de ebrietate.Cred ca acesto 2 martori,un certificat medical care sa ateste starea mea de sanatate,ar fi suficient pt NUP. Dar pt ca nu am avut nici asigurare(era expirata de 3 sapt) se poate intocmi dosar penal?