Cei care ne-au deposedat de gradina,merita aplauze,pentruca... am abandonat-o; unii ar putea spune ca nu meritam sa primim nimic pentruca n-am crezut ca odata va mai valora ceva...Asa stiam si eu despre termenele privitor la l.10/01.Daca aveti timp candva,cititi :"alba-neagra,cu retrocedarile...si continuare alba..".Am o speranta,ca in pofida noianului de farse suportate,am avut inspiratia ca in 22.09.2005 (info. presa,ca ar fi ultima zi pt revendicat terenuri agricole,incl. intravilan ),am revendicat gradina ,palmata de baieti destepti si fara frica...Aveti un stil tonic; deja ma simt mai bine...daca as afla,dece un avocat recomandat de prieteni,a inregistrat o notificare la legea 10/01 + 247/05,la data de 29.11.2005 ,dand sigura data de 30.11.05 ca termen la care "legea a prorogat notificarile...",as fi si mai putin nelinistit...Multumesc
ptr ca ... Termenele se înţeleg pe zile libere, neintrând în socoteală nici ziua când a început, nici ziua când s-a sfârşit termenul.
Termenele statornicite pe ore încep să curgă de la miezul nopţii zilei următoare.
Termenele statornicite pe ani, luni sau săptămâni se sfârşesc în ziua anului, lunii sau săptămânii corespunzătoare zilei de plecare.
Termenul care, începând la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfârşeşte într-o lună care nu are o asemenea zi, se va socoti împlinit în ziua cea din urmă a lunii.
De ce foarte simplu :)) s-ar putea cere repunerea in termenul de notificare daca si numai daca se poate proba faptul ca a-ti fost impiedecat sa depuneti notificarea in termen. Am inteles ca actele au fost la un avocat care a decedat , ca n-ati avut de unde sa le procurati in termen util , etc .......... =D> , si uite asa exceptia se demola ;)
Stimate aditabora, scuze pentru "asezonarea" din postarea cu titlul "...alba-neagra la retrocedari..." ; deasemenea "translarea" terenului cu 45 m. mai la nord , s-a facut bine inteles in acte,ca sa justifice afirmatia ca terenul este ocupat de constructii "prevazute in planul de sistematizare din 1977, prin Decret prezidential" , adevarul fiind ca pana in 1991 nu s-a construit nici Teatrul de opera si nici piscina (din proiect) , terenul de apr. 7-8.ooo m.p,expropriat fiind amenajat cu cateva banci,alei si botezat parc,eliberanduse autorizatii de constructie,dupa aparitia Legi 18/91 (de ex Banca...de 10 etaje...),dar cea mai apropiata constructie de terenul expropriat de la noi se afla la 45m.distanta...Oare nu era mai normal,ca la sesizarea noastra (despre o mistificare vizibila pentru oricine,cu ochii deschisi...) sa ajunga la Departamentul Anticoruptie (in loc sa fie trimisa de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor,tocmai principalului autor al falsei Dispozitii...,Primaria emitenta..?.) Daca mai sacrificati putin timp si cititi si "alba-neagra...continuare"(cateva postari dupa inceput),cred ca se mai clarifica povestea,desi comprimarea unui sinopsis de telenovela, din 3-4 pagini,in 30 de randuri face povestea mai putin clara...Eu sunt pensionar,fost realizator de film documentar;am multa consideratie pentru oamenii care se stradue sa repare nedreptatile...multumesc pentru sugestii...Oare chiar nu poate fi ANULATA o Dispozitie,bazata pe numeroase erori de forma si de fond...?
Va referiti la cei care ne-au deposedat in 1982,fara titlu ? sau la cei care in 2005 au evaluat-o la 10% din valoare
si apoi au pacalit o credula,sa nu predea in termen contestatia...?
Ma refeream la respingerea exceptiei de tardivitate a notificarii dvs invocata impotriva dvs . Normal cred eu ca daca a-ti fost impiedecat mai presusus de vointa dvs sa formulati in termen notificarea ati putea proba asta in instanta si astfel sa cereti repunerea in termen a notificarii tardiv adresate . Avand in vedere clasificarea terenului dvs ca fiind intravilan , gradina , cu constructie preluat de stat in 77 acesta putea fi ceruta restituirea in natura daca era liber de constructii in temeiul Legii 18 /91 art 36 si vi s-ar fi restituit prin ordin al prefectului la propunerea primariei . Daca s-a edificat vreo cladire pe acesta , terenul de sub cladire nu-l puteati cere decat in temeiul legii 10/2001 ptr acre ati fi primit despagubiri . Conteaza foarte mult data la care dvs V-ati exercitat ptr prima oara prin cerere dreptul de a cere restituirea sau masurile reparatorii in echivalent .
:-/ contestatia - nu prea inteleg , ati primit o dispozitie si apoi a-ti contestat-o ?