avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... m-au scos cu minus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

m-au scos cu minus

buna sunt florin si lucrez la o firma de panificatie si dupa 6 luni mi-au spus ca trebuie sa le datorez 9000lei nu am carte de munca la ei si marfa data nu este pe factura e la negru intrbarea mea este ce poate sa imi faca?:sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 23:17, 21 Ianuarie 2011
Daca exista acordul partilor, exista contract de munca (desi neinregistrat). Ei sunt pasibili de amenda si dvs de raspundere penala pentru faptele savarsite. Vedeti discutia de mai sus.
painea o incarc pe masina fara nici un document au un singur caiet in care imi scrie cat incarc si banii i-am predat patronului numai ca a uitat sa ii "scoata din gestiune"dar nu a uitat sa ii bage in buzunar
Ne puteti da mai multe informatii, va rog? Fara sa extragem noi cate o informatie la fiecare postare a Dvs.
Exact cum am presupus de la inceput , banii provin din incasari .La ce perioada fac ei referire,la perioada cand ati avut contract sau la perioada fara contract?
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Nu conteaza perioada... daca prejudiciul de recuperat e mai mare decat amenda riscata de firma si depun plangere. In fabrica de panificatie sunt atatia colegi, vor spune ca l-au vazut ca lucra pentru firma.

Ca raspuns la intrebarea ce risca, din Codul Penal

Delapidarea

Art. 215^1. - Insusirea, folosirea sau traficarea, de catre un functionar, in interesul sau ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza, se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 15 ani.


Conform CSJ - vezi de ex Decizia 18/2003 persoana care executa o sarcina de serviciu la o PJ este functionar indiferent daca are carte de munca.

Deci e grav. Impacati-va cu angajatorul sau angajati avocat sa va sfatuiasca.
florinuc21 a scris:

painea o incarc pe masina fara nici un document au un singur caiet in care imi scrie cat incarc si banii i-am predat patronului numai ca a uitat sa ii "scoata din gestiune"dar nu a uitat sa ii bage in buzunar


Ati semnat in acel caiet de primirea painii? De banii predati nu va mai intreb,pentru ca sigur nu v-a semnat patronul nicaieri .

Alte discuții în legătură

Plus si minus in gestiune rugby rugby Daca o companie din domeniul \"vanzari, transport logistica\" are mai multe filiale in tara ex: sibiu, ploiesti, bucuresti, etc. ; si in urma inventarului ... (vezi toată discuția)
Inventar minus, acuzat de furt! mihaicostache mihaicostache Buna ziua! Ma numesc Costache Mihai si sunt disperat! Prietena mea este angajata la o firma care se ocupa cu vanzarea articolelor de incaltaminte. In ... (vezi toată discuția)
Condamnat pe nedrept. pot cere redeschiderea dosarului după 5 ani de la proces? Borzah Borzah Buna ziua, am si eu o intrebare, va rog din suflet sa ma ajutati.Acum 5 ani am fost condamnat pentru delapidare, astazi am aflat de la cineva ca nu aveam voie ... (vezi toată discuția)