avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cecuri fara acoperire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cecuri fara acoperire

buna ziua, am sa va expun problema mea, si sper asa sa gasesc raspunsul mult asteptat. in anul 2001 luna iunie am emis cec neacoperit.cand a ajuns la plata nu aveam fonduri , si bineneteles a urmat procesul ,la care nu m-am prezentat niciodata,dupa un an de zile m-au condamnat la 3 ani de inchisoare, as vrea sa stiu cand se prescrie aceasta condamnare, si incepand de cand se calculeaza acest termen. si care ar fi urmatorul pas pe care trebuie sa-l fac odata ce a prescris totul.in speranta ca cineva m-ar putea ajuta cu acest raspuns va salut pe toti ,si mii de multumiri.#-o
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 13:29, 12 Aprilie 2008
~ Conținut șters la cerere ~
santana a scris:

dupa un an de zile m-au condamnat la 3 ani de inchisoare, as vrea sa stiu cand se prescrie aceasta condamnare, si incepand de cand se calculeaza acest termen.

Termenul de prescriptie a executarii pedepsei in prezenta speta este de 5 ani plus 3 ani. Acest termen se socoteste de la data cand hotararea de condamnare a ramas definitiva.
In cazul tau: executarea pedepsei se prescrie in anul 2010 .

Dupa codul MEU penal :)...:


Art. 126. - Termenele de prescriptie a executarii pedepsei pentru persoana fizica sunt:
...
b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmeaza a fi executata, dar nu mai mult de 15 ani, in cazul celorlalte pedepse cu inchisoarea;
....
Termenele aratate in alin. 1 si 11 se socotesc de la data cand hotararea de condamnare a ramas definitiva,
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2008
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
doamna gabriela, eu nu am fost tratat ca o persoana fizica, logica spune ca o persoana care emita cecuri si in acelasi timp este si administratorul legal al unei societati comerciale( unic actionar) sa fie tratata ca o persoana juridica.cecul a fost eliberat pentru achizitionarea de materiale in folosul societatii pe care o reprezentam, deci exercitam functiunea de administrator al societatii,cred ca ar trebui sa fiu considerat persoana juridica,ba mai mult de atat o persoana fizica nu are posibilitatea de a detine aceste cecuri.(instrumente de plata):-/
aceste file de cec se elibereaza doar societatilor comerciale in baza unei cereri stampilate de catre societate, si semnat de reprezentantul legal al societatii, si o societate nu poate fi reprezentata de o persoana fizica.va multumesc, si deasemenea multumesc mult domnului dorin.
Remarca privind codul MEU penal..il privea pe Dorin !
Termenul de prescriptie este cel aratat mai sus de mine!
Ce spui tu este...poezie.:)
Fii linistit: in cazul tau se aplica prescriptia pt. persoana fizica!

Alte discuții în legătură

Cind expira o amenda penala ??? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR buna ziua va rog sa imi spuneti cind expira o amenda penala dupa cit timp expira si ce art din codul penal se aplica ?? va multumesc (vezi toată discuția)
Cazier judiciar danield11 danield11 In 1996 am fost condamnat la o amenda penala in urma unui dosar penal la regimul circulatiei (conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu ... (vezi toată discuția)
Gratiere in termenul de incercare grvgabriel grvgabriel Buna ziua, Nou pe forum , dar cu o problema mai veche.In urma unui accident de circulatie am fost condamnat la 1 an cu suspendare si un termen de incercare de ... (vezi toată discuția)