avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cecuri fara acoperire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cecuri fara acoperire

buna ziua, am sa va expun problema mea, si sper asa sa gasesc raspunsul mult asteptat. in anul 2001 luna iunie am emis cec neacoperit.cand a ajuns la plata nu aveam fonduri , si bineneteles a urmat procesul ,la care nu m-am prezentat niciodata,dupa un an de zile m-au condamnat la 3 ani de inchisoare, as vrea sa stiu cand se prescrie aceasta condamnare, si incepand de cand se calculeaza acest termen. si care ar fi urmatorul pas pe care trebuie sa-l fac odata ce a prescris totul.in speranta ca cineva m-ar putea ajuta cu acest raspuns va salut pe toti ,si mii de multumiri.#-o
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 13:29, 12 Aprilie 2008
deci daca fapta a fost comisa in anul 2001 si condamnat la 3 ani in anul 2002, cind ma pot considera liber? nu vreau sa fiu cicalitor.multumesc
Vreau date concrete si anume: data exacta cand hotararea de condamnare a ramas definitiva.
De atunci socotesti 5 ani ( art.126 lit.b cp), la care adaugi pedeapsa primita, adica 3 ani.
la inceputul lunii octombrie 2002, dar oricum am inteles, inseamn ca avocatul meu nu stie ce vorbeste, pt ca el i-mi zicea ca de la data comiterii faptei, de asta eu nu mai stiu ce sa cred.
Dar as putea beneficia de gratiere,? in cazul in care presedintele ar da un asemenea decret
dar daca nu am fost la nici un termen, m-au judecat in lipsa cu avocat pus de ei, eu eram plecat din tara la data ramanerii definitive,acum dupa cum vad se tine cont de sentinta definitiva.
Daca hotararea definitiva a fost pronuntata in .10.2002, atunci executarea pedepsei se prescrie in .10.2010
Avocatul tau vorbea despre prescrierea raspunderii penale. Este cu totul altceva...si orium nu mai conteaza atat timp cat s-a pronuntat o hotararea definitiva!

Functie de decretul dat....daca il va da vreodata ..vei vedea la momentul respectiv.:)

Cine te-a impiedicat sa te prezinti la termene ?

Alte discuții în legătură

Cind expira o amenda penala ??? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR buna ziua va rog sa imi spuneti cind expira o amenda penala dupa cit timp expira si ce art din codul penal se aplica ?? va multumesc (vezi toată discuția)
Cazier judiciar danield11 danield11 In 1996 am fost condamnat la o amenda penala in urma unui dosar penal la regimul circulatiei (conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu ... (vezi toată discuția)
Gratiere in termenul de incercare grvgabriel grvgabriel Buna ziua, Nou pe forum , dar cu o problema mai veche.In urma unui accident de circulatie am fost condamnat la 1 an cu suspendare si un termen de incercare de ... (vezi toată discuția)