avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... scaderea pedepsei cu o treime
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

scaderea pedepsei cu o treime

buna ziua as vrea sa stiu daca a fost deja condamnat i se mai poate aplica legea asta noua cu recunoasterea faptei ? mentionez ca a recunoscut fapta in fata instantei astept raspuns .Va multumesc anticipat
Dar in caz de rejudecare dupa extradare ce ziceti se va scadea pedeapsa cu 1/3 ?
Practic se va afla la primul termen de judecata si mai inainte de inceperea cercetarii judecatoresti.Legea este in vigoare acum.
Inca nu a dat nicio declaratie deoarece a fost judecat in lipsa...
Practica judiciara nu exista nici pro nici contra pentru astfel de rejudecari dupa extradare.
Se poate considera ca, din moment ce persoana nu a avut cunostiinta de proces decat dupa ce a fost condamnata in cadrul rejudecarii se afla intocmai in situatia in care s-ar afla la primul termen de judecata dupa sesizarea instantei.
Poate ca ar putea parea putin paradoxal, dar...daca dreptul la aparare nu s-a putut exercita din conditii obiective, dreptul de a se prezenta la proces pentru a se judeca sau pentru a se apara nu ar trebui sa fie restrans...
Fiind vorba de o rejudecare, eu cred ca se poate aplica judecata in recunoasterea vinovatiei. Se poate invoca art. 405 CPP alin .1
Art. 405 - Rejudecarea
Rejudecarea cauzei (...) se face potrivit regulilor de procedura privind judecarea in prima instanta.
Da, este interesant ce ziceti.
O persoana judecata in lipsa se afla la primul termen de judecata in astfel de cazuri si sunt curios ce o sa zica parchetul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea pedepsei cu o treime juganaru75 juganaru75 Am pe cineva condamnat pentru ucidere din culpa la trei ani cu executare. A recunoscut fapta dar nu a beneficiat decat de circumstante atenuante. Sentinta sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor! legea 202/2010!!! sherezhada88e sherezhada88e Buna ziua, sotul meu este inchis pt. trafic de droguri, a fost prins in Turcia si a primit 6 ani si 3 luni sentinta data de tribunalul turc, ulterior ... (vezi toată discuția)
Redeschidere dosar penal marcusel marcusel Buna ziua. Am o cunostiinta ce se afla in executarea pedepsei in cadrul penitenciarului, pedeapsa de executat este de 3 ani, inceperea pedepsei a fost facuta ... (vezi toată discuția)