avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren pe numele unui copil de 2 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren pe numele unui copil de 2 ani

Buna ziua,
As dori sa achizitionez un teren pe care sa construiesc o casa, care sa fie pe numele fiului meu in varsta de 2 ani in acest moment. Pot sa fac contract de vanzare cumparare direct pe numele lui? Exista o procedura speciala in acest caz, avand in vedere ca este minor?

Multumesc in avans,
Sorina
Nu vad de ce sa se adreseze unui notar, oadata ce in aceeasi bani ar avea 2 juristi.
Reducerea nu e de 10-20%, ci e de pana in 15%. Si stiu notari si avocati care lucreaza impreuna.
Majoritatea avocatilor au cate un notar care intocmeste acte in aceleasi conditii. Eu lucrez cu notari care imi fac reducerea maxima (e numai un exemplu, majoritatea avocatilor fac asta) si mai are si program pana pe la 20 seara in unele zile...
Asta e avantajul sa apelezi la specialisti, nu-ti mai rupi gatul sa ajungi pana-n 3 la notar, nu mai alergi dupa una-alta...
Referitor la notari, contractele sunt standard, fara o argumentare difeita de la caz la caz. De exemplu, in cazul de fata, argumentarea trebuie sa aiba in vedere de unde are doamna bani proprii... inca! Dupa cativa ani de casatorie! Provenienta lor etc.
Contractele notarilor sunt tipizate, cineva mi-a spus chiar ca folosesc anumite programe de inlocuire a datelor clientilor... Asta e prea de tot, desi nu cred, am avut clienti care au vazut clar diferenta intre ce inseamna contractul la notar si ce inseamna la avocat.
Mai mult, un contract e cu atat mai bun cu cat rezista unor atacuri in justitie.
daca nu cunoaste practica judiciara, notarului ii e mai greu sa aprecieze de ce un lucru sau o situatie ar putea distruge actul sau.
Un avocat e bun si pe contracte cu atat mai mult cu cat e dezvoltat si in litigii, caci are experienta de a arata clientului de ce face asa, ce anume e mai greu de demonstrat si ce anume este o premisa sau prezumtie (legala sau contractuala) si cum pot ele juca in favoarea sau in defavoarea unui act.
Buna ziua,

Am discutat cu sotul meu despre ce optiuni avem si am hotarat in felul urmator ( ramane sa vad daca e plauzibil ce spun);
- cumpar terenul pe numele meu, mama mea va da o declaratie prin care va spune ca mi-a dat banii necesari cumpararii acestui teren ( chiar trebuie sa imi dea niste banuti ! ), sotul meu da o declaratie ca e de acord ca bunul sa fie al meu propriu;
- in momentul in care copilul meu implineste 18 ani, vom face contract de vanzare cumparare cu clauze.

Ce spuneti, e in regula?

Multumesc,
Depinde din ce punct de vedere...
Orice act care nu e 100% conform realitatii poate avea probleme serioase.
Mai mult, cine v-a spus de acele declaratii? Ca eu le vad ca niste chitante si-atunci ar putea aparea, in timp, alte probleme...
Iar actul, cine vi-l face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog lamurire succesiune alissia246 alissia246 Bunurile sotului meu sunt urmatoarele:un apartament,doua terenuri,o casa aflata pe unul din aceste terenuri. Apartamentul este pe numele lui dar este dobandit ... (vezi toată discuția)
Contract v-c doar pe numele unuia din soti anonimiu anonimiu As avea si eu 2 intrebari:daca vand un apartament bun propriu dobandit inainte de casatorie iar cu banii primiti achizitionez o ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate danutzpytu danutzpytu Mama mea detine o suprafata de 5000mp fiind titulara unui titlu de proprietate in acest sens. Tatal meu a murit acum 1 an. Eu mai am un frate care dupa moartea ... (vezi toată discuția)