avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de mandat pt.director sucursala???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de mandat pt.director sucursala???

in cazul unei societi pe actiuni cu capital integral de stat si care are 10 sucursale pentru directori de sucursale s-a hotarit ca acestora sa li se inceteze contractele de munca si sa le fie incheiate contracte de mandat.La acest moment exista la nivelul societatii 11 cotracte de mandat :10 pentru directori de sucursala si 1 pentru directorul general. La toate societatile pe actiuni pe care le cunosc CEC BCR ELECTRICA si care au in subordine sucursale(dezmembraminte) pentru directorii de sucursale exista cotract de management acestia pastrindu-si calitatea de salariat As dori sa stiu daca contractele de mandat au baza legala in speta de mai sus si care este aceasta.? in caz contrar ele sunt lovite de nulitate?Cine si in ce termen poate declansa actiunea,daca cotractul de mandat a fost semnat?
va multumesc.
Ei asta-i chiar buna! Pai OUG 82/2007 n-a fost destul de clara? CIM inceteaza de drept, nu conteaza ce vrea ITM-ul, legea e lege!

Art. V - Prin derogare de la prevederile art. 56 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, contractele de muncă ale administratorilor/directorilor, încheiate pentru îndeplinirea mandatului de administrator/director înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, încetează de drept la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă sau, în cazul în care mandatul a fost acceptat ulterior intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, de la data acceptării mandatului.
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2008
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract director economic andrei_alex andrei_alex Directorial ec al unei societati cu capital de stat ce fel de contract poate avea?Individual sau de mandat? (vezi toată discuția)
Modificare legea 31 bluehill bluehill a aparut legea 441/2006 prin care se modifica lg. 31/1990 si lg. 26/1990 se pare ca intra in vigoare din 01.decemdrie 2006 una din modificari consta in ... (vezi toată discuția)
Transformare cim babaangi babaangi Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1. in ce conditii se poate transforma CIM, pe perioada nedeterminata, in contract de mandat pentru ... (vezi toată discuția)