avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante fost proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante fost proprietar

Am achizitionat un apt recent si la prima intalnire cu administratorul am fost informat ca fostii proprietari au o "restanta" de 356 de m3 apa rece. Cel mai probabil, au dat indexul "din burta" si au mers asa tot timpul.
Per total, restanta pe luna Nov - care le apartine in totalitate - se ridica la 1550 RON.
Dupa multe discutii amiabile, accestia refuza inca plata pe motiv ca au adeverinta de la asociatia de prop cum ca nu au restante. Adeverinta a fost necesara la notariat pentru ctr de vanzare-cumparare si cel mai probabil ca au obtinut-o cu "hai ma nene".
Au venit si ei sa vorbeasca cu administratorul si acum aud lucruri diferite - ei spun ca nu platesc nimic, administratorul spune ca ii asteapta sa plateasca.
In cazul in care nu se va plati aceasta datorie si implicit nici cea pe Decembrie, care tot lor le apartine, am castig de cauza la un eventual proces?
Ma gandesc ca in baza declaratiei pe proprie raspundere cum ca se obliga sa nu lase imobilul cu restante - declaratie scrisa in ctr de vanzare-cumparare nu am cum sa pierd in instanta.

Ce ma sfatuiti?

Cel mai recent răspuns: KinDreD , utilizator 18:52, 1 Februarie 2011
mentionez ca in cvc este stipulata si urmatoarea clauza:

"Cheltuielile aferente apartamentului consumate de vânzători până la data eliberării vor fi suportate de aceştia, dată de la care trec în sarcina cumpărătorilor"

De asemenea, este specificat faptul ca data eliberarii coincide cu data primirii pretului (virament bancar) - adica 13.01.2011, si cu aceeasi data am adeverita de intrare in asociatia de proprietari (data la care am prezentat si indexul apometrelor).

Cunosc foarte bine adresa respectivului, este trecuta si in contract, pentru ca apt instrainat nu era adresa de domiciliu.

In cazul unui proces credeti ca as putea cere si daune- interese pe langa plata acestor restante?

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
In cazul acesta, da. Chiar este indicat sa procedati asa pentru ca suma este destul de mare, dar trebuie sa obtineti neaparat dovada ca acea cantitate imensa de apa a fost consumata de fostul proprietar.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si sfaturi.

Voi reveni cu rezolutia acestei probleme.
Cu o situatie similara ma confrunt in cadrul asociatiei noastre.
Am eliberat o adeverinta necesara pentru vanzarea unui imobil.
La data eliberarii, fostul proprietar nu figura in evidentele noastre cu datorii, avand si un fond de rulment incasat ce acoperea suma cotelor de intretinere pentru luna urmatoare.
La inceputul acestui an, am efectuat regularizarea consumului de apa calda si apa rece si am constat un consum nedeclarat.Era absolut normal ca acest consum sa-l imput imobilului respectiv.
La momentul citirii apometrelor a fost prezent noul proprietar, a luat la cunostinta si semnat aceasta diferenta.
Conform legii proprietarii- locatarii sunt obligati sa declare consumul individual lunar real pentru calcularea cotelor de intretinere.
Considerati ca asociatia de proprietari este raspunzatoare pentru aceasta situatie creata intre fostul proprietar si actualul proprietar?
Astept parerile dvs.
Multumesc!
floridobran a scris:
Considerati ca asociatia de proprietari este raspunzatoare pentru aceasta situatie creata intre fostul proprietar si actualul proprietar?

Nu, este o problema de rezolvat strict intre cei doi proprietari.

Alte discuții în legătură

Datorie la intretinere de la proprietarul vechi! rusucat rusucat Buna ziua, Ma numesc Rusu Constantin, sunt din Piatra Neamt si va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune: Acum 2 luni am achizitionat prin Prima Casa un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu presedinta asociatiei de proprietari si cu administratora blocului Minca_Sorin Minca_Sorin Buna seara, Pe data de 2 aprilie 2015 m.am mutat in apartamentul cumparat,am citit apometrele si le.am depus in cutia postala aferenta doamnei ... (vezi toată discuția)