brendissima a scris:
Este corect ca, printr-un contract de prestari servicii intre angajator si angajat/colaborator, sa se prevada ca salariatul/colaboratorul este de acord ca, contravaloarea facturii lunare de abonament sa fie retinuta direct din salariu/comision?
In fapt, angajatorul furnizeaza servicii catre angajatul beneficiar si in loc ca acest sa plateasca in numerar sau in alt mod, se doreste ca din salariu sa fie retinuta contravaloarea facturii lunare.
In primul rand, trebuie facuta foarte clar distinctia intre cazul
angajat si
colaborator. Se supun unor legislatii diferite.
Eu nu inteleg care poate fi acel serviciu pe care un angajator il presteaza angajatului sau???
In legislatia muncii lucrurile stau asa: angajatul presteaza munca, angajatorul remunereaza, respectiv plateste salariul pentru munca prestata. Este o relatie de subordonare intre angajator si angajat.
La fel si in cazul contractelor de colaborare (indiferent ce forma imbraca), numai ca este o relatie in care partile pornesc de pe pozitii egale, de-asta ii spune colaborare/colaboratori.
Orice tip contract are un element esential, care se numeste:
Obiectul contractului.
Daca agentul economic (numit aici de catre dvs angajator) presteaza vreun serviciu beneficiarului (numit de catre dvs angajat) atunci logic ar fi sa se incheie in contract de prestari servicii si sa se urmeze cursul firesc al unui astfel de contract.
Cu intentia, de buna credinta ce-i drept, de-a simplifica lucrurile, pererea mea este ca incurcati si mai rau borcanele.