brendissima a scris:
multumesc tuturor pentru mesaje..
as dori totusi sa precizez anumite aspecte.
astfel, intr-adevar intr-un ctr de prestari servicii partile sunt prestatorul si beneficiarul, iar intr-un ctr de munca-angajatorul si angajatul. in fapt, este incheiat deja cim si urmeaza a fi incheiat un ctr de prestari servicii in care prestatorul de servicii va fi angajatorul din cim, iar beneficiarul va fi angajatul din cim (deci aceleasi 2 parti, in calitati diferite in fct de natura contractului)....salariul cf cim se vireaza pe cardul angajatului.
evident, cf codului muncii, nicio retinere asupra salariului nu se poate face decat printr-o hot judec, insa aici este vorba despre prejudiciile cauzate de angajat angajatorului...sau nu?or, in cazul unui ctr de prestari servicii, nu vb de datorii, ci de o modalitate de plata a unei facturi legal emise si care se vrea a fi platita in modul stabilit de parti
astfel, prestatorul de servicii (furnizor) inchiriaza beneficiarului un parat de purificare a apei cu servicii incluse, iar beneficiarul doreste ca furnizorul (fiind angajatorul sau) sa ii retina direct din salariu contravaloarea facturii lunare/trimestriale emise-deci este o conventie a partilor, nu un abuz din partea angajatorului in lipsa unei hot judec irevoc si def
prin urmare, fiind stabilit acordul partilor, unde e greseala ca furnizorul (angajator in acelasi timp) sa ii retina beneficiarului (si angajat) c/val facturii?
multumesc
De retinut valoarea facturii din salariu pur si simplu nu se poate nici cu nici fara conventie. Se poate insa ca la semnarea statului de plata angajatului sa ii fie inmanata chitanta cu contravaloarea sumei facturate si diferenta de salariu. Daca se face virarea banilor in cont se vireaza toti iar salariatul vireaza plata serviciului pe care l-a contractat.