avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces

Buna seara!Prietenul meu a fost angajat la o firma de web design timp de aprox 2 ani.In acest timp fostii lui sefi au avut o disputa de unde a rezultat scindarea firmei.In urma unor neintelegeri financiare prietenul meu si a dat demisia , iar dupa o perioada scurta de timp a primit o oferta din partea fostului asociat al firmei unde a lucrat.Oferta a fost acceptata si in prezent lucreaza la acesta.Problema este ca el a fost dat in judecata de catre fostul sef pe motiv ca ar fi vandut informatii confidentiale din cadrul firmei .I se cere suma de 5000 euro.As dori sa stiu daca acuzatiile aduse sunt fondate(mentionez ca aceste acuzatii nu sunt adevarate)avand in vedere ca acesta nu poate sa demonstreze decat prin marturia unor angati din firma respectiva care ar putea depune marturie mncinoasa...Ce demersuri ar trebui sa inaintam pentru o plangere impotriva lui ? Noi nu ne dorim un proces din motive financiare ... Avem sanse de castig cu un avocat din oficiu?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:31, 30 Ianuarie 2009
Cartea de munca incercati sa o recuperati de la ITM, daca este inregistrata decizia de incetare a CIM, este posibil ca si cartea de munca sa fie acolo. Daca este la fostul angajator si refuza sa o restituie angajaului, faceti plangere la ITM, firma va primi o amenda foarte convingatoare, plus masura obligatorie sa o restituie. Daca nici asa nu se conformeaza, sa stiti ca pentru recuperarea ei trebuie sa porniti un proces separat, nu este de competenta tribunalului, ci a judecatoriei.
Multumesc pentru interesul acordat. In legatura cu cartea de munca...Problema este ca decizia de incetare a CIM nu este semnata de catre fostul angajat.Acesta a primit o data cu citatia la prima infatisare si copia dupa decizia de incetare cu o semnatura ce nu apartinea paratului.Aici intervine intrebarea: se pot prezenta astfel de documente in citatia paratului?Fostul angajator are acest drept,mai exact sa semneze in locul fostului angajat?
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2008
crystina20s, utilizator
Va multumesc pentru toate raspunsurile acordate si promptitudinea acestora,sunt de un real folos! =D>
crystina20s a scris:

Multumesc pentru interesul acordat. In legatura cu cartea de munca...Problema este ca decizia de incetare a CIM nu este semnata de catre fostul angajat.Acesta a primit o data cu citatia la prima infatisare si copia dupa decizia de incetare cu o semnatura ce nu apartinea paratului.Aici intervine intrebarea: se pot prezenta astfel de documente in citatia paratului?Fostul angajator are acest drept,mai exact sa semneze in locul fostului angajat?


Decizia de incetare a CIM nu trebuie sa fie semnata de actre angjat, ea este semnata de catre conducatorul unitatii. Fotul angajator nu are cum sa semneze in locul fostului angajator. Daca exisat asa ceva puteti contesta semnatura.
Odata cu citatia se trimit si copii de pe actele depuse la dosar de actre reclamant.

Problema este ca decizia de incetare a CIM nu este semnata de catre fostul angajat.Acesta a primit o data cu citatia la prima infatisare si copia dupa decizia de incetare cu o semnatura ce nu apartinea paratului.Aici intervine intrebarea: se pot prezenta astfel de documente in citatia paratului?Fostul angajator are acest drept,mai exact sa semneze in locul fostului angajat?

Dacă decizia de încetare a CIM nu este semnată de către fostul angajat se poate solicita în instanţa sesizată procedura verificării de scripte prevăzută de art. 177 - 179 C.pr.civ. În urma verificării de scripte, instanţa va hotărî printr-o încheiere interlocutorie în care va consemna rezultatul acestei proceduri. Dacă se va constata că înscrisul contestat nu emană de la persoana căreia i se atribuie, el va fi înlăturat din proces.
Încheierea care se dă în procedura verificării de scripte poate fi atacată doar odată cu fondul pricinii.
Reclamantul poate depune ce înscrisuri consideră utile şi necesare pentru dezlegarea pricinii, iar înscrisurile se pot depune până la închiderea dezbaterilor.
Procedura verificării de scripte poate avea loc pe cale incidentală, conform dispoziţiilor art. 177 - 179 C.pr.civ., sau pe cale principală, conform art. 235 C.pr.civ., care reglementează asigurarea dovezilor.
Sau se poate uza de procedura falsului prevăzută de art. 180 - 184 C.pr.civ.

Alte discuții în legătură

Contract de confidentialitate nul? claudiaapo claudiaapo Buna ziua, Daca ma puteti ajuta cu o parere pentru urmatoarea speta: Un Contract de Confidentialitate(nu clauza sau act aditional) datat cu o zi ... (vezi toată discuția)
Contract de munca??? ce fac? aliaaa aliaaa Ajutor!La dat de 18.09 am semnat un contract de munca cu achitarea unei garantii si semnarea unei clauze de confidentialitate,urmand ca la data de 25.09 sa ... (vezi toată discuția)
Regulament ordine interioara - fapta penala? ContSters173568 ContSters173568 Cu scuzele de rigiare pentru deranj, va prezint urmatoarea situatie care este dpmdv relativ delicata. 1. Ma aflu in mijlocul unui conflict de munca. Eu am ... (vezi toată discuția)