avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... anulare contract firma de repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

anulare contract firma de repartitoare

buna ziua,
blocul in care locuiesc are contract de prestari servicii (repartitoare de caldura) inca din anul 2004. platim foarte mult si inghetam de frig. Am facut numeroase sesizari si reclamatii la asociatia de propietari si nu putem sa le dam jos.Avem 14 semnaturi din 20 de apartamente din care alte 3 apartamente au centrala.
Cum putem totusi sa scapam de ele,iar caldura sa ne fie facturata de regia de termoficare?
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
mihaibm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:56, 25 Noiembrie 2011
Si la noi in asociatie contractul este tot pe 10 ani.
La ce va referiti cand spuneti ca nu e legal?
N-ati fost de acord sa vi se puna repartitoare? Nu s-a indeplinit procentul de 80% de acord cu montarea acestora in apartament?
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
elga50, moderator
Conform legii intai se face un tabel cu cei care sunt de acord cu repartitoarele apoi se prezinta in adunarea generala trei oferte (conform Ordinului 233) si membrii asociatiei aleg una dintre ele.

DIn ceeace spune Catalina inteleg ca au procedat ca la mine unde presedintele a semnat contractul fara a cere acordul membrilor asociatiei adica fara a respecta metodologia legala.

Cat despre metodologie legala de calcul sunt doua: Ordinul 233 cu normele de aplicare ofera metodologia pentru repartitoare 100 % iar Ordinul 343 ofera, prin metodologia aprobata, modul de calcul pentru repartitoare 80 %.

Rezulta clar ca, daca nu sunt repartitoare 100 % calculele efectuate inaite de emiterea Ordinului 343 nu au o baza legala. De altfel de aceea si sunt atate probleme fiindca fiecare firma a facut calculele cum a vrut si a stiut.
Sigur, se pot face si corect dar daca nu e nimeni sa ii traga de maneca le vor face incorect.
Noi am facut sedinta cu A.G. in luna septembrie si s-a hotarat in sedinta renuntarea la repartitoarele de caldura .
Am adus la cunostinta firmei suspendarea serviciilor pe perioada nedeterminata fara costuri suplimentare .
NOI NU AM FOST DEACORD CU NICI UN FEL DE CONTRACT PE 10 ANI ... NICI MACAR NU AM STIUT CA SI LOCATARI .. MAI ALES CA ARE CLAUZE IN CAZ DE REZILIERE SA PLATIM NOI DAUNE.... DECI E CA SI CUM AR FI FACUT UN CREDIT IN BANCA SI EU TRE SA PLATESC.... DE NOI NU E SEMNAT NIMIK...... NU ERA NIMENI DEACORD CU 10 ANI!!!
Contractul este semnat de conducerea asociatiei, asa cum este normal, care a acceptat conditiile din contract pentru ca, in conditiile in care s-a dorit montarea de repartitoare, nu aveau de ales. Contractul nu se negocia la perioada de functionare a lui.
Deci in aceasta privinta fie acceptau conditiile din contract, fie nu si atunci lucrarea nu se facea.
Deci contractul este legal.

Faptul ca dv., proprietarii, nu ati fost informati asupra acestei perioada de 10 ani este alta poveste si nu inseamna ca este un contract nelegal.
Ma tem insa ca la vremea respectiva problema s-o fi discutat, dar multi nu au fost atenti, altii nu au participat la discutii, pe altii nu i-a interesat pentru ca ii interesa montarea repartitoarelor si calculul pe consum.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract techem marian1109 marian1109 buna ziua as dori sa stiu si eu daca se poate rezilia un contract cu firma de repartitoare techem deoarece platesc enorm de mult caldura. Mentionez ca eu nu am ... (vezi toată discuția)
Plata incalzire Maiana12 Maiana12 La blocul in care locuiesc, acum 2 ani s-au montat repartitoare de caldura. Dupa un an, asociatia de proprietari a renuntat la contractul cu firma care a ... (vezi toată discuția)
Scoaterea repartitoarelor de caldura ! cris784 cris784 Mai mult de jumatate dintre locuitori unui bloc au hotarat sa renunte la repartitoarele de caldura, in urma acestei solicitari la societatea care a montat ... (vezi toată discuția)