Este un caz in familie. Treaba sta in felul urmator: tatal a vandut prin contract de vanzare-cumparare terenuri celor 3 fii, fiecare dintre ei a semnat acordul pe contracte fiind de acord cu impartirea terenurilor. Intrebare mea este daca pot fi atacate aceste contracte in instanta?
Pai stimata colega, daca un al patrulea fiu r veni sa-si ceara cotitatea disponibila, care credeti ca va fi regimul juridic al terenurilor astfel dobandite. Nu vor fi ele in cee din urma supuse raportului? Si chiar daca nu, aceste contracte de venzare-cumparare nu au oare caracter de legat?
Din vagile mele cunostinte juridice legat inseamna testament.
Legatul este una si produce efecte din momentul decesului testatorului, in timp ce donatia sau contractul de vanzare cumparare produc efecte din chiar momentul incheierii lor.
Normal ca in raport cu un al patrulea fiu, contractul de vanzare-cumparare cu drept de renta viagera va fi considerata o donatie nescutita de raport, insa nu un legat.
N-ati inteles ce-am vrut sa spun. Prin astfel de acte se poate face exheredarea...daca nici acum nu intelegeti, nu are rost sa mai explic...va pierdeti in amanunte
Tatal care este proprietarul terenurilor le-a impartit in mod inegal celor 3 copii ( 2 baieti si o fata ). Fata a primit mai putin toti trei fiind de acord cu conditia intretinerii in mod egal a parintelui supravietuitor ( o intelegere verbala ). Aceste contracte au fost acceptate si ulterior intretinerea parintelui a ramas in sarcina fetei, ceilalti facand vizite scurte si rare, de aici aparand nemultumirea. In urma consultatiilor avute cu notarii, a rezultat faptul ca aceste contracte pot fi atacate succesiunea fiind forma finala si legala de dobandire a mostenirii. In aceste conditii se mai pot ataca aceste contracte pentru impartirea egala a mostenirii?
Mostenire
floris2000
Buna ziua,
As dori o informatie legata de o mostenire. Pentru inceput cuvintele cheie: bunici, fiica (unica), nepoti. Bunicii detin un apartament ... (vezi toată discuția)