avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Am o firma cu datorii la stat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Am o firma cu datorii la stat

Am o firma cu datorii la stat și nu știu cum sa procedez. Datoria este mare datorită dobânzilor. Am mai făcut un împrumut la banca acum 3 ani și am achitat odată tot, am fost pe 0 dar apoi a mers cam greu și iar am făcut datorii. Nu mai pot face alt împrumut. Ce e de făcut? Care sunt consecinţele? Mă arestează? Fac pușcărie? Sau doar îmi ia toate bunurile din firma?
Dar dupa ce deschid insolventa voi mai putea functiona ca firma sau trebuie sa-mi deschid alta?
cel mai bine, discuti cu un avocat si in functie de situatie iti spune ce este de facut
lumidih a scris:

Dar dupa ce deschid insolventa voi mai putea functiona ca firma sau trebuie sa-mi deschid alta?

Daca nu aveti bani sa va platiti datoriile pentru aceasta societate cum veti avea bani pentru alta?
Incercati sa reorganizati societatea pe care o aveti deja in loc sa cheltuiti alti bani pe o noua societate.
Cel mai bine este sa concultati un avocat! Acesta stie exact ce sa va indrume si cum sa va ajute.. exista si alte solutii in afara de insolventa pe care au propus-o colegii mei, insa trebuie studiata situatia de fapt din documente.

Cat timp fiecare patron considera ca un specialist nu merita consultat ca este o cheltuiala inutila nici o afacere nu este o afacere propriu-zisa ci o imitatie sortita esecului. Nu exista specialisti degeaba pe pamant.
Nu este suficient sa fie consultat un avocat ci trebuie mai intai consultat un economist care sa faca o analiza si un raport pertinent cu privire la modul in care se pot reduce real cheltuielile.
Sigur ca pare o discutie mare si filozofica in economia romaneasca unde practica este neplata la timp a taxelor pana situatia devine critica si fara iesire.

Alte discuții în legătură

Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)
Insolventa la cererea administratorului ContSters106401 ContSters106401 Buna.Avem un srl care are datorii la stat de 40000 lei si nu dispunem de bani pentru a stinge datoria.Afacerea nu mai merge dar avem un credit contractat la o ... (vezi toată discuția)