georgescuvaleria a scris:
Ma poate ajuta cineva sa incadrez caen 6202, intr-un contract colectiv la nivel de ramura? Pana in 2010 eram la cel electronica, electrotehnica insa in nov 2010 a aparut un nou cntract la nivel de ramura electronica, electrotehnica in care nu mai sunt precizate codurile caen si care zice cam asa "se încheie prezentul contract colectiv de muncă pe ramura electrotehnică, electronică, mecanică fină, utilaje şi apărare, pentru unităţile cuprinse în anexa nr. 1, "
Nu se aplica acel Contract colectiv la nivel de ramura invocat de dvs. firmelor cu cod caen 6202 pentru ca in cuprinsul contractului invocat nu se face referire decat la firmele enumerate in anexa la contract, nu si la toate societatile ce au ca obiect principal de activitate
consultanta in tehnologia informatiei sau electrotehnica sau apararea . In opinia mea contractul invocat este impropriu denumit
contract colectiv la nivel de ramura, este in realitate un contract colectiv de munca la nivel de grup de unitati.
In acest moment nu exista un act normativ care sa includa codul 6202 in
ramura electronica, electrotehnica, aparare.... , viitorul Contract colectiv la nivel national ar trebui sa includa o anexa cu ramurile economiei si cu codurile caen aferente fiecarei ramuri. De altfel este si impropriu sa incluzi firmele cu activitati de consultanta in tehnologia informatiei sau in realizarea de soft in categoria
electronica, electrotehnica, aparare , sunt domenii total diferite, este ca si cum ai confunda hardware-ul cu software-ul,fireste sunt legate de calculatoare ambele, dar sunt domenii tare diferite.
In prezent pentru societatile comerciale care au ca obiect principal de activitate
consultanta in tehnologia informatiei nu exista contract colectiv la nivel de ramura. Fireste ca s-ar putea gasi vreun inspector ITM care sa sustina contrariul, dar daca-i veti cere sa-si argumenteze sustinerea nu va putea- eu asa am patit si a decis sa renunte la sustinerea lui.