avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Controverse legate de valabilitatea CCMN pe anii 2007 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Controverse legate de valabilitatea CCMN pe anii 2007 - 2010

Legat de acest subiect exista se pune problema daca CCMN 2007/2010 este sau nu in vigoare.
Haideti sa vedem daca d.p.d.v. juridic sustinerea Ministerului Muncii (www.avocatnet.ro/content/con... )
are sau nu temei legal.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Prevederile din CCMUN / 2007-2010 se aplica si pentru sectorul bugetar?
Altfel spus, exista domenii din sectorul bugetar care nu beneficiaza de prevederile CCMUN?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
del_gf, utilizator
del_gf a scris:

Prevederile din CCMUN / 2007-2010 se aplica si pentru sectorul bugetar?
Altfel spus, exista domenii din sectorul bugetar care nu beneficiaza de prevederile CCMUN?
Multumesc!

In prezent, CCMN 2007/2010 nu mai este in vigoare ....
Daca in momentul de fata nu exista un CCMN, eu i acorod unui angajat a carui sotie a nascut 5 zile libere? Nu am contract colectiv la nivel de unitate si nici in RI nu am specificat aceste drepturi pentru ca pana acum ma raportam la CCMN. Acceasi intrebare o ridic si cu privire la alte drepturi ale salariatilor care nu mai pot fi acordate, neavand o referinta legala. Multumesc.
1. Daca ati acordat pana acum aceste drepturi, in baza CCMUNN, puteti sa le acordati si de acum inainte chiar daca nu mai exista CCMUNN. Fiinde o forma cu capital privat puteti face asta.
2. Ar fi bine sa completati R.I cu acele prevederi din CCMUNN pe care le-ati utilizat pana acum.
rrramor a scris:

Daca in momentul de fata nu exista un CCMN, eu i acorod unui angajat a carui sotie a nascut 5 zile libere? Nu am contract colectiv la nivel de unitate si nici in RI nu am specificat aceste drepturi pentru ca pana acum ma raportam la CCMN. Acceasi intrebare o ridic si cu privire la alte drepturi ale salariatilor care nu mai pot fi acordate, neavand o referinta legala. Multumesc.

Aceste drepturi pot fi acordate in continuare numai daca sunt prevazute fie in c.i.m., fie in R.I. sau fie in c.c.m. la nivel de ramura de activitate aplicabil angajatorului dvs.

Alte discuții în legătură

Raspuns ministerul muncii salariu minim utc utc Buna ziua, Am postat la documente utile raspunsul Ministerului Muncii referitor la salariu minim pe economie. Va rog, ce salariu aplic? ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anul 2011 leuca_luminita leuca_luminita Buna seara! Aveti idee daca, CCMU la nivel national pentru anul 2011 a fost inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei? Va urez ... (vezi toată discuția)
Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)