Legat de acest subiect exista se pune problema daca CCMN 2007/2010 este sau nu in vigoare.
Haideti sa vedem daca d.p.d.v. juridic sustinerea Ministerului Muncii (www.avocatnet.ro/content/con... )
are sau nu temei legal.
Sa zicem ca angajatorii prefera sa mentina tacerea in ceea ce priveste aceste drepturi considerand ca atat timp cat nu sunt obligatorii si angajatul nu le solicita in scris...daca nu le introduc nicaieri, ce risc?
Nu riscati nimic .. salariatiii sunt cei care pierd , nu angajatorul .. atata timp cat aceste drepturi nu sunt incluse in R.I. sau in c.i.m. ori in c.c.m. la nivel de unitate nu pot fi acordate decat in conditiile in care sunt aplicabile prevederile unui ccm la nivel de ramura de activitate.
Am urmarit cu interes acest subiect si mi se pare ca cei care ne conduc se afla intr-o ceata totala. Va rog sa ma ajutati sa inteleg un lucru: daca sunt o societate privata care are un c.c.m. valabil pt. un numar de salariati preluati (cu tot cu ccm) de la o institutie de stat si un nr. de salariati propri, sunt obligata sa aplic c.c.m-ul respectiv la intreg colectivul? Mentionez ca pana acum nu am facut asa si avem 2 categorii de salarii, 2 diurne, 2 sporuri, etc...
Multumesc pt. raspuns