Avand invedere discrepantele si nemulltumirea proprietarilor privind salariile angajatilor asociatiilor de proprietari propun tuturor forumistilor si proprietarilor sa inpuna pe nivel national urmatoarele salarii;Administrator+contabil+casier la 3-10 apartamente administrate 540 lei brut pe luna.La10-50 apartamente 540-600 lei/luna,la 50-200 apartamente 600-800 lei/luna, la 200-500 apartamente 800-1200lei/luna/ la500-850apartamente 1200-1500 lei/luna.Iar la Presedinte 75% din salariul administratorului in functie de nr.de apartamente administrate. La cenzor 50% din salariul administratorului in functie de nr, apartamente administrte.
La Asocia?ia mea (de 450 apartamente !) n-a mai fost Adunare Generala din 2009 !
(EDITAT - nu mai este in vigoare legislatia de care vorbiti)
Atâta popor proprietar nu ?tia nici măcar cine e pre?edinte (e unul interimar de vreo 3 ani !) sau cine ?i câ?i sunt membri ai Comitetului Executiv, nici ce salarii au: Pre?edintele, Administratorul (se ?tie ca n-are atestat, e ilegal numit), Contabila-casiera, instalatorii (mai mult băgători de seama, cu 400 lei net fiecare, lunar), femeile de serviciu, cenzorul (acum nu e nimeni, a decedat ultimul, mai ales ca era bolnav de Altzheimer de vreo 3 ani, ?i a avut drept de semnătură până de curând [!!!???]).
Noroc ca "sefii Asociatiei" au pierdut la Tribunal un proces declan?at de câ?iva locatari care i-au acuzat ca ?i-au construit (ultra-rapid, intempestiv, fără sa fim anun?a?i), un nou sediu al asocia?iei (de 42 metri pătra?i !) într-un gang (declarat drum public de 50 de ani), fără a face Adunare Generala cu toti proprietarii (EDITAT - scris cu majuscule)
Doar asa, având acces la acel dosar, am văzut ce măgarii se făceau în spatele u?ilor închise, prin Adunările lor fantoma, ilegale. In procesul-verbal al ?edin?ei din dec. 2010 am aflat cum o mana de oameni lua hotărâri în numele nostru, al tuturor proprietarilor (aprox. 450): ei singuri au hotărât demararea acelei construc?ii declarata ulterior ilegala de Tribunal, chiar găsindu-se semnături false, CNP-uri identice. Tot de acolo am aflat cum cenzorul, bolnav declarat de Altzheimer, era "prezent" la acea ?edin?ă, chiar semnând, ulterior nepoata sa recunoscând ca bunicul nu mai era cenzor de vreo 2 ani, acei ?efi luând in contul lui chiar ?i salariul ?i primele anuale (!!!), deci iar fals in semnături. Apropo, oamenii î?i dădeau ?i prime la sfâr?it de an (din Fondul de ... rotunjire), de 200, 100, 50 RON, inclusiv femeile de serviciu !
Face?i un calcul: dacă la 60 de ore pe luna (3 ore/zi, 5 zile/săptămână) are 1400 net (brut, cam 2000 !), la 21 zile x 8 ore legale, ar avea cu putin sub 4000 lei. Măcar dacă ar munci ceva, dar cred că 80-90 % dintre proprietari pur ?i simplu n-au avut nevoie nici măcar de o repara?ie infimă în apartament, majoritatea plătind instalatori particulari, plus că iarna sunt probleme cu căldura, care e inconstantă.
Ei doar ne iau banii degeaba, de 2 ori: o dată pentru utilităti, servicii sau reparatii aproape inexistente, a doua oară pentru salariile lor mari, plus impozitele si taxele aferente. Odată ce CET-urile au falimentat, noi pentru ce plătim acesti birocrati, mai ales că gazele, curentul, etc., le putem plăti individual ? Plus că nu corespund citirile contoarelor de la multe scări, ei punând alte valori umflate rău tare (un exemplu: la scara mea, pe luna Martie 2012, ne-am trezit cu 75 RON/persoană/lună, in timp ce la multe scări au fost si 7 RON/persoană/lună, adică de 10 ori mai putin !!! Noi, începând din Ianuarie am hotărât să-i verificăm prin citirea contorului de gaze, pozându-l, pentru a nu fi dubii, ?i ... surpriză (!!!) după ceea ce indica la o lună, ar fi trebuit sa afi?eze aproximativ 25 RON, adică au în?elat cu triplul sumei, ?i asta lună de lună, e dovedit !).
Nu cred că există Asocia?ie în ?ară cu atâtea anomalii ?i ilegalită?i aberante. Poate la multe alte Asocia?ii din ?ară nu e valabil ce am relatat mai sus, dar aici e incredibil câte nereguli sunt, chiar ?i probleme penale grave, cu falsuri în semnături. Dacă vreti, vă arăt dovezi pozate, scanate, sa nu credeti ca scriu aici povesti.
Buna Sera,
NU trebuie generalizat, sunt administratori care sunt profesionisti si isi fac treba dvs. trebuie sa ii gasiti pe aceia si sa ii angajati. Cei care sunt profesionisti si isi fac treba nu o sa lucreze pentru un salariu de 200 ron pentru o asociatie de 130 de apartamente. Daca sunt asemenea probleme in asociatie de obicei este vina proprietarilor pentru ca nu si au ales bine cei care o conduc.
La noi in asociatie este un administrator de 3 ani isi face treaba, in iarana 2012 s-a ridicat cu pretentie o locatoara ca salariile sunt prea mari si poate sa fi ea administrator si presedinte iar de cenzor nu este nevoi. de ce sa mai platim bani in plus? Reparatiile facandu-se din buzunarul propriu si apoi vor fi intrebati proprietari daca sunt de acord sa plateasca. Iar pentru administrator nu va mai plati nici o taxa deoarece nu stiu cei de la finante ce se face in asociatie. De asemenea promitea restituirea fondului de rulment catre toti proprietari. Deja toti proprietari o vedeu ca fiind noua presedintoadministratoarecenzora. In urma unei analize mai atente a activitati dinsei s-a obsrvat ca delapidase de la un camin de copi suma de 60000 ron. Cine este de vina in acesta situatie? Proprietari pentru ca nu doresc sa fie condusi de profesionisti si nu se implica constructiv in viata asociatiei si incearca sa evite anumite obligatii si incred in soluti care nu sunt tocmai bune pe viitor.