avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sechestrul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sechestrul penal

Se poate institui aceasta masura pe un imobil pe care exista deja o ipoteca conventionala (gaj catre banca)?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:12, 6 Februarie 2011
Daca reprezentati creditorul ar fi bine sa va grabiti sa depuneti plangerea penala.
Daca fac partajul la notar se pot gasi modalitati ulterioare prin care sa atacati actul in justitie.
Problema este ca debitorul a lasat un CEC in alb, in momentul incheierii contractului de v-c produse (materiale de constructii). Fila CEC a fost practic ceruta de societatea noastra - ca o garantie pt. plata marfurilor - (reiese fara echivoc din cuprinsul contractului si din protocolul incheiat cu ocazia predarii acestei file). Pe foaia pe care am facut o copie a filei CEC, apare si acest protocol prin care debitorul mai identifica inca o data fila CEC (nr.,serie, etc), arata data cand este preluata de catre agentul comercial al societatii noastre si faptul ca poate fi completata doar de tragator. (legea cec-ului si Norma 7/94 ne permite totusi si noua sa competam aceasta fila).
Problema este ca daca facem plangere penala fila CEC ramane la dosarul de up. Si sa nu uitam ca latura civila se rezolva in acelasi timp cu cea penala...deci dureaza.
Consider ca este mai bine sa mergem direct in executare silita si apoi partaj in cadrul unei CE dar..bunurile sunt deja ipotecate in favoarea unei banci.
In tot acest timp debitorul face plati dar..nesemnificative: debitul este de 100.000 lei si el plateste lunar max.3.000 lei. Cu siguranta, daca incepem executarea silita va invoca fel si fel de motive in cadrul unei CE ref. la cuantumul debitului (de aceea si face plati partiale).
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
Irina S., utilizator
Daca face plati este bine.
In acest caz nu va ramane decat sa asteptati...
Din pct. meu de vedere, nu e nicio pb.
Sefii vor banii mai repede si..ma pun sa gasesc solutii juridice. Le-am spus ca avem solutii dar sunt de durata (si deasemenea ca acestea implica si alte sume de bani pe care trebuie sa le platim)si ca in tot acest timp debitorul oricum plateste.
Le-am explicat ca din pdv penal (tinand cont ca e un CEC in alb cerut de noi si lasat ca si garantie de debitor) s-ar putea sa nu-l trimita in judecata si..iar ne lungim pe partea civila, in privinta recuperarii banilor.
Da, din moment ce se efectueaza plata, in penal ar putea exista probleme...

Chestiunea cu executarea silita ar putea sa ii faca sa nu plateasca in viitor decat in mod sicanatoriu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajarea unui imobil grevat de sechestre asiguratorii sammy44 sammy44 sunt coproprietara unui imobil care urmeaza a fi partajat. in urma divortului mi s-a incredintat spre crestere copilul. apartamentul este grevat de sechestre ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de inselaciune si la legea cec-ului sammy44 sammy44 in anul 2002 mi s-a intocmit dosar penal pt fapte prevazute si pedepsite de art.215 al.4 si art. 34 pct.2 din Legea 59/1934. In temeiul art.163-166 c.p.p. cu ... (vezi toată discuția)
Executare bunuri sotie angelaang angelaang Va rog a-mi raspunde la urmatoarea intrebare; – Executorul poate pune sechestru sau ma poate executa silit daca sotul meu in urma unui delict este ... (vezi toată discuția)