avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Daca nu am bunuri in proprietate, iar adresa de domiciliu este proprietatea mamei mele, executorul judecatoresc poate sa perchezitioneze acest imobil in vederea identificarii de bunuri urmaribile? Care sunt drepturile executorului in acest caz? Ce verificari poate sa faca executorul pentru a afla daca detin sau nu bunuri pe numele meu?
ela galia a scris:

nu sunt bunuri sechestrate pentru ca nu am bunuri pe numele meu, nu am nici venituri deci ma intrebam ce mi se poate intampla?
ce zici silviu?


N-ar prea avea ce sa vi se intample. Cel mult dintr-un exces de zel, executorul ar putea proceda la sechestraea unor bunuri pentru care nu are vreo dovada ca sunt ale dvs. si atunci proprietarul lor ar trebui sa urmeze calea contestatiei la executare pentru a scoate de sub urmarire bunurile care-i apartin
ela galia a scris:

nu sunt bunuri sechestrate pentru ca nu am bunuri pe numele meu, nu am nici venituri deci ma intrebam ce mi se poate intampla?
ce zici silviu?


parerea mea (mai ales ca nu aveti bunuri si nici venituri) e ca va ia praful de pe toba. Imi mentin parerea cu privire la necesitatea existentei unei discipline contractuale. De curiozitate: detaliati putin cazul (adica de ce? si cum? ati ajuns in situatia asta).
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2008
silviu_p_cj, utilizator
romascanu a scris:

Cel mult dintr-un exces de zel, executorul ar putea proceda la sechestraea unor bunuri pentru care nu are vreo dovada ca sunt ale dvs. si atunci proprietarul lor ar trebui sa urmeze calea contestatiei la executare pentru a scoate de sub urmarire bunurile care-i apartin


o intrebare (nu neaparat retorica) in cazul unei asemenea situatii; executorul este sub incidenta legii penale? si cati excutori au fost macar trimisi in judecata? :)
Deci Silviu, este vorba despre un credit de nevoi personale pe care l-am contractat in urma cu 3 ani, iar din noiembrie 2007 nu am mai reusit sa platesc nicio rata pentru ca am ramas fara loc de munca! Omniasig a despagubit banca cu restul de bani pe care trebuia sa-i platesc si a apelat la un executor judecatoresc sa ma execute silit pana la recuperarea debitului. Daca stiti cum decurg asemenea proceduri spuneti-mi si mie, ca legea am inteles ce zice, dar nu stiu exact ce va face acest executor, va urla in gura mare ca ma executa sau va perchezitiona domiciliul, are voie? Care sunt drepturile mele in acest caz?
In vederea executarii unei hotarari judecatoresti, executorul judecatoresc poate intra in incaperile ce reprezinta domiciliul, resedinta sau sediul unei persoane, precum si in orice alte locuri, cu consimtamantul acesteia, iar in caz de refuz, cu forta publica.

Nu va striga in gura mare ca iti va perchezitiona domiciliul , el va constata intr-un proces verbal bunurile pe care le gaseste in apartament si cine este proprietarul lor.

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu si amenintare cu luare apartament aadriana aadriana Buna ziua. Am o problema cu cei de la kruk international.Ei mi-au preluat creditul cand nu am mai putut sa platesc si mi-au pus poprire pe salariu, 33% de 6 ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita alialex alialex Tatal meu are o datorie la o anumita banca si am vazut ca figureaza pe portalul ministerului Justitiei cu un dosar de încuviinţare executare silită DOSAR ... (vezi toată discuția)
Sechestru autoturism serby30 serby30 Buna seara, Ma intereseaza care este procedura de punere sechestru pe un autoturism? Cine hotaraste locul unde se pune sechestrul, daca creditorul este ... (vezi toată discuția)