avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Daca nu am bunuri in proprietate, iar adresa de domiciliu este proprietatea mamei mele, executorul judecatoresc poate sa perchezitioneze acest imobil in vederea identificarii de bunuri urmaribile? Care sunt drepturile executorului in acest caz? Ce verificari poate sa faca executorul pentru a afla daca detin sau nu bunuri pe numele meu?
Care sunt bunurile declarate neurmaribile? Am o pisica, obiecte de imbracaminte, alimente, carti, tablouri.... cam asta as avea eu in proprietate! Pot aceste bunuri sa fie executate silit? Am citit legea executarii silite, dar acolo se foloseste un termen destul de larg "obiecte de uz casnic", chiar cu riscul de a fi pisaloaga, cei care stiti spuneti-mi daca "averea" mentionata mai sus poate face obiectul executarii silite.#-o
Nu pot fi supuse executării silite:
a) bunurile de uz personal sau casnic strict necesare debitorului şi familiei sale, precum şi obiectele de cult religios, dacă nu sunt mai multe de acelaşi fel;
b) alimentele necesare debitorului şi familiei sale pe timp de două luni, iar dacă debitorul se ocupă exclusiv cu agricultura, alimentele necesare până la noua recoltă, animalele destinate obţinerii mijloacelor de existenţă şi furajele necesare pentru aceste animale până la noua recoltă;
c) combustibilul necesar debitorului şi familiei sale socotit pentru 3 luni de iarnă;
d) bunurile declarate neurmăribile prin alte dispoziţii legale.

Posibil doar tablourile sa faca obiectul executarii silite.

ela galia a scris:

Am o pisica, obiecte de imbracaminte, alimente, carti, tablouri.... cam asta as avea eu in proprietate! Pot aceste bunuri sa fie executate silit? silite.#-o

Cu riscul de-a fi ironica
Unde s-a mai auzit sa se faca executare silita unei pisici?
Intrebarea e absurda :O.
=D>

daca pisica ar avea o valoare insemnata pe piata un executor ar putea executa pisica? Poate prefera cainii...
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2008
silviu_p_cj, utilizator
silviu_p_cj a scris:

=D>

daca pisica ar avea o valoare insemnata pe piata un executor ar putea executa pisica? Poate prefera cainii...

C:foottap:hiar nu merita atentia noastra.

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu si amenintare cu luare apartament aadriana aadriana Buna ziua. Am o problema cu cei de la kruk international.Ei mi-au preluat creditul cand nu am mai putut sa platesc si mi-au pus poprire pe salariu, 33% de 6 ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita alialex alialex Tatal meu are o datorie la o anumita banca si am vazut ca figureaza pe portalul ministerului Justitiei cu un dosar de încuviinţare executare silită DOSAR ... (vezi toată discuția)
Sechestru autoturism serby30 serby30 Buna seara, Ma intereseaza care este procedura de punere sechestru pe un autoturism? Cine hotaraste locul unde se pune sechestrul, daca creditorul este ... (vezi toată discuția)