avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare

in 1996 am cumparat de la o societate comerciala un imobil! ( eu fiind minor avand 16 ani am fost asistat de mama la semnatura) societatea comerciala era a tatalui meu unic actionar! intre 2002-2008 cu dovezi bancare am achitat la valoarea reala imobilul catre tatal meu reprezentantul societatii! in 2006 tata a inchis firma fara datorii ! mama a decedat in 2007! intrebarea este daca fratele meu dupa decesul tatalui poate sa atace actul de vanz-cump. si ce sanse ar avea? repet eu am dovezi prin care am achitat tatalui datoria(era normal sa fac asta)! ( i mi cer scuze am mai poastat aceasta speta si o mai postez pt a afla cat mai multe pareri. sper sa nu deranjez! multumesc anticipat)
Cel mai recent răspuns: blue_lion , utilizator 21:55, 7 Februarie 2011
dumneavoastra ca notar daca cititi art138,139 85/2006 ce intelegeti din text? si chiar daca contractul ar fi atacabil cine l ar putea ataca si cu ce drept? in calitate de ce? ar avea fratele calitate procesuala >? ce puteti sa mi ziceti ? ( sa nu credeti ca incerc sa va contrazic... nu mi as permite dar aduc argumente care le am aflat de la alti colegi de ai dumneavoastra, si as vrea sa avem o discutie pe argumente , cu articole de lege care sa sustina ceea ce zicem multumesc de intelegere)! :)
oh, nu va sfiiti sa ma contraziceti, fie am sa invat ceva de la dvs fie am sa va invat ceva :) nu ma simt in nici un fel lezat daca ma contraziceti, aveti toate motivele sa va permiteti, ca de altfel oricine altcineva cu argumente solide, dar nu este cazul acum pentru ca nu am facut o afirmatie. Va intrebam cum ati efectuat plata in aceasta perioada pentru ca nu am reusit sa inteleg complet speta m-am gandit ca exista amanunte pe care nu le-ati detaliat si care ar putea fi relevante in ceea ce priveste "atacabilitatea" actului.
ideea este ca eu am platit acel imobil intre 2002-2008 ( afaceri in familie ) am platit chiar f multi bani.asta am facuto moral .eu ma refer strict la lege! pt ca nu vad strict vorbind de lege ce calitate procesuala ar putea avea fratele?! ma intelegeti ce zic? eu am platit banii ...pana la urma va dati seama ca banii tot in familie au ajuns ca tata i a luat si i a dat fratelui meu sa si construiasca o casa:)! am inteles ce mi ati zis si eu am venit cu niste completari. multumesc de intelegere:).
a luat banii din societate dupa ce a inchiso!
ok, am inteles, aproape :)
daca plata a fost echitabila dupa cum spuneti iar banii au ajuns tot la frate, atunci chiar si in ipoteza (absurda) a demonstrarii unei donatii deghizate, rezerva fratelui nu a fost incalcata, prin urmare din acest punct de vedere actul este in mod cert ok.
Ba dimpotriva, s-ar putea pune problema daca nu cumva se incalca rezerva dumneavoastra prin aceasta liberalitate.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare blue_lion blue_lion poate fi atacat un contract de vanzare-cumpare dupa 15 ani de la autentificarea actului? exista in lege un termen anume care se refera la timpul in care poti ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare -cumparare blue_lion blue_lion am semnat la 16 ani si 3 luni un act de vanzare-cumparare cu o societate comerciala in 1996(de fapt a fost o donatie deghizata) societatea apartinand tatalui ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare-posibil atacabil in instanta?! blue_lion blue_lion in anul 1996 am cumparat un imobil de la o societate comerciala ( actionar unic tatal meu) eu avand 16 ani (am fost asistat de mama la semnatura).intre timp in ... (vezi toată discuția)