Buna ziua! Pe data de 18.10.2010 am fost actionat in instanta de catre asociatia de proprietari pentru intarzierea la plata intretinerii cu mai mult de 90 de zile, pe data 19.10.2010 am achitat integral suma iar in luna noiembrie administratorul a inclus in lista de plata a intretinerii 300 lei cheltuieli de actionare in instanta ( chelt. cu avocat, depunerea cererii la judecatorie etc...) . Primul termen al procesului va avea loc acum in luna februarie, vreau sa stiu daca este normal sa- mi perceapa chelt. de judecata inainte de a avea loc primul termen al procesului sau de a se finaliza procesul sau cum se procedeaza in astfel de cazuri.
Nu pot plati intretinerea pe luna decembrie pentru ca trebuie sa achit mai intai aceste cheltuieli (iar in luna februarie a zis ca vor aparea alte 200 lei cheltuieli cu inchiderea dosarului...)
va multumesc anticipat.
SCZ...asociatia de propietari ma actioneaza in judecata si imi imputa la plata cheltuieli de judecata fara ca acestea sa fie specificate in instanta ...ba mai mult mi le pun la lista de plata a intretinerii pe luna in care imi depun dosarul la instanta...#-o#-o#-o ... multumesc!!!...
Cheltuielile de judecata se cer in instanta de catre reclamant.
Dv. nu ar trebui sa vi se puna la plata decat cheltuieli hotarate in instanta si inscrise in hotararea judecatoreasca.
;):D=D>...multumesc mult ptr raspuns...la asta ma refeream cand am spus de furt#-o#-o#-o..ce ma sfatuiti sa fac..ce ma sfatuti sa fac in curand o sa imi vina o noua hotarare judecatoreasca in care nu vor fi specificate aceste cheltuieli care mi au fost impuse in listele de plata a intretinerii???..pot face o plangere penala??:( mii de multumiri!!!
Asta nu inseamna furt, ci o repartizare gresita a cheltuielilor pentru ca daca asociatia a facut aceste cheltuieli, dar nu le-a cerut in instanta sa fie achitate de dv., atunci trebuie sa le repartizeze tuturor proprietarilor.
Deci, daca e cazul, adresati-va presedintelui si atrageti-i atentia ca in hotararea judecatoreasca nu se specifica nimic despre cheltuielile de judecata si ca atare nu trebuie sa le platiti dv., ci toti proprietarii.
In cazul in care totusi se insista pe aceast mod de repartizare va puteti adresa la primaria de care apartineti, la biroul de relatii cu asociatiile de proprietari.
Nu sunt sigura ca e cazul sa faceti plangere penala.
BUNA DIMINEATA!..multumesc ptr timpul acordat,poate nu am fost clar..dosarul meu a fost depus la judecatorie anul trecut in aprilie ...luna in care apare si cheltuieli de judecata ..si inca mai astept hotararea judecatoreasca...#-o#-o#-o..deci deabia acum urmeaza sa se termine acest proces...pfff..uitam din aprilie si pana acum mi se pun si penalitati la aceasta suma..va multumesc!:-/
Proces pe rol
seceleanugina
Buna ziua,
Anul trecut am fost data in judecata de administratia de proprietari iar procesul este inca in derulare. Administratorul s-a schimbat intre timp ... (vezi toată discuția)