avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie proprietari - actionare in instanta si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie proprietari - actionare in instanta si cheltuieli de judecata

Buna ziua! Pe data de 18.10.2010 am fost actionat in instanta de catre asociatia de proprietari pentru intarzierea la plata intretinerii cu mai mult de 90 de zile, pe data 19.10.2010 am achitat integral suma iar in luna noiembrie administratorul a inclus in lista de plata a intretinerii 300 lei cheltuieli de actionare in instanta ( chelt. cu avocat, depunerea cererii la judecatorie etc...) . Primul termen al procesului va avea loc acum in luna februarie, vreau sa stiu daca este normal sa- mi perceapa chelt. de judecata inainte de a avea loc primul termen al procesului sau de a se finaliza procesul sau cum se procedeaza in astfel de cazuri.
Nu pot plati intretinerea pe luna decembrie pentru ca trebuie sa achit mai intai aceste cheltuieli (iar in luna februarie a zis ca vor aparea alte 200 lei cheltuieli cu inchiderea dosarului...)
va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
taipan19, utilizator
Cel mai recent răspuns: banat , utilizator 07:54, 21 Martie 2012
In cazul acesta, administratorul, conducerea asociatiei, trebuia sa astepte finalizarea procesului si abia apoi, cu hotararea judecatoreasca definitiva "in mana" puteau sa repartizeze aceste cheltuieli asa cum am spus mai sus.
Pana la acel moment, asociatia platea ce avea de platit din fondurile asociatiei fara a repartiza aceasta cheltuiala pe lista, indiferent cui si in ce mod.
..oricum daca aceste cheltuieli de judecata au fost facute din vina mea sunt de acord sa le platesc eu nu toti locatarii..dar nu inteleg de ce le tin ascunse????
multumesc...si inca ceva..am sentinte judecatoresti in care sunt cuprinse aceleasi perioade de timp restante..practic de exemplu am 2 hotarari judecatoresti care spun sa platesc aceiasi suma...
Din moment ce asociatia a decis sa va actioneze in instanta, a trebuit sa achite onorariul unui avocat. Pe baza chitantei primita de la avocat a scazut banii din registrul de casa. Acesti bani sunt practic din fondurile asociatiei, din banii celorlati vecini. Tot din fondurile asociatiei si din banii vecinilor s-au achitat si sumele restantierilor catre asociatie sau poate ca asocitia are restante catre furnizori daca nu dovedeste sa-i plateasaca.
Am explicat acestea penru a intelege ca, asa cum pe lista e plata sunt afisate restantele, sumele neachitate de dumneavoastra pentru apa, energie electrica, repartatii, salarii..., la fel sunt afisate si sumele cheltuite cu onorariul avocatului. Nu este nici o diferenta.
De aceea nu vad de ce, daca sunt afisate pe lista de plata si spuneti ca dumneavoastra o sa achitati aceste sume, de ce spuneti ca
dar nu inteleg de ce le tin ascunse????

Sunt la vedere si nu ascunse!
Explicati un pic cum e cu cele doua sentinte, aceeasi suma...
Poate sunt copii ale aceleiasi sentinte. Poate este una data de judecatorie, ati facut recurs iar tribunalul a hotarat ca trebuie sa platiti acea suma, ca rezultat al judecarii recursului. Este firesc sa fie aceeasi suma si pentru aceeasi perioada daca este in urma ecursului.
Poate reveniti cu ceva mai clar.

multumesc...ptr raspuns..consider si eu asa cum a spus Dm.Elga50 ca aceste cheltuieli trebuiau specificate si cerute in instanta..pe listele de plata pe care asociatia le-a depus la dosar ptr a face dovada restantelor mele nu apare in dreptul sumei cu care a platit avocatul specificat nimic decat suma respectiva...iar din cate imi amintesc eu la afisierul blocului in luna respectiva scria clar..CHELTUIELI DE JUDECATA...in legatura cu aceiasi suma aveti dreptate nu am fost destul de clar..spre exemplu sunt actionat in judecata pentru perioada decembrie2007-dembrie2008..primesc o hotarare..incerc sa achit din restante si ajung cu plata la luna august din aceasta perioada dupa care urmeaza un nou proces unde sunt chemat in judecata incepand cu luna august 2008-august2009...unde instanta hotaraste ca trebuie sa achit suma respectiva pe care ei au solicitato in proces practic suma pentru perioada august 2008-decembrie 2008 se regaseste si in urmatoarea sentinta august 2008-august 2009..va multumesc anticipat !!!

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judecata intretinere alex-xela alex-xela Buna ziua, Tocmai am observat ca pe lista de intretinere a lunii februarie apare in dreptul meu suma de 450 lei reprezentand cheltuieli de judecata pentru o ... (vezi toată discuția)
Administratorul nu vrea sa-mi scada din restante nicu_is nicu_is pentru inceput as vrea sa relatez pe scurt problema mea legata de asociatia de locatari din care fac parte. in 2012 am fost dat in judecata pentru neplata ... (vezi toată discuția)
Proces pe rol seceleanugina seceleanugina Buna ziua, Anul trecut am fost data in judecata de administratia de proprietari iar procesul este inca in derulare. Administratorul s-a schimbat intre timp ... (vezi toată discuția)