avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren vandut de 2 ori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren vandut de 2 ori

tata a achizitionat un teren extravilan in localitatea in care locuieste , prin act de vanzare cumparare dar nu a facut intabularea . in tot acest timp el a platit impozit pe acest teren.in urma cu cateva zile afost anuntat de la primarie ca terenul a fost revandut si ca actualul cumparator a facut si intabularea. al cui este acum terenul?
Cel mai recent răspuns: bcpi , utilizator 10:58, 21 Februarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Nu e chiar asa. In cazul cand cele doua parti au cate un titlu ce provine de la acelasi autor, se va acorda preferinta aceleia care a indeplinit prima cerintele de publicitate imobiliara.Daca nici un adin parti nu a transcris titlul, se va da castig de cauza persoanei care are titlul cu data certa anterioara sau cu data cea mai veche. Astfel se face dovada proprietatii.
Notarul public are obligatia sa depuna Contractul la OCPI. Puteti deci sa-i cereti socoteala.
Art 45 din legea 36/1995:

Actele din care rezultă drepturi ce urmează a fi supuse publicităţii mobiliare sau imobiliare se vor comunica de îndată, la locul unde se ţine această evidenţă, de notarul public, care va face şi demersurile necesare în numele titularilor pentru aducerea la îndeplinire a tuturor lucrărilor de publicitate. Se exceptează cazul în care părţile interesate vor cere în scris să îndeplinească ele însele formalităţile de mai sus.

Cata vreme nu stim ce scrie in contract, mai greu cu raspunderea notarului public.
Adevarat. Dar nu pot sa cred ca partile au solicitat expres ca diligentele sa fie rezolvate de ei. Pariez 90% ca notarul este vinovat ( si in mod destul de grav)

Alte discuții în legătură

Cumparare teren koeni koeni A-si vrea sa cumpar un teren extravilan (800 mp). Avem contract de vanzare-cumparare scris cu mana cu martori! Care sunt pasi de urmat ca sa nu am probleme ... (vezi toată discuția)
Etse obligatoriu sa am releve pentru a vinde un teren cu cladire? stelutanicoleta stelutanicoleta buna seara! urmeaza sa vand o proprietate, imobil teren cu casa pe el. Am carte funciara, cadastru . Mi-a zis cineva ca trebuie releve. Trebuie neaparat? o sa ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate teren extravilan RamonaIsar RamonaIsar Ce trebuie facut in situatia urmatoare: acum 10-12 ani, tatal meu a facut o chitanta la primarie intre el si o a doua persoana de la care a cumparat o anumita ... (vezi toată discuția)