E nesimtire asa ceva! Ai acceptat?
Personal, cred ca mai bine mergi la firma si le spui ce a incercat domnul... In primul rand daca platesti onorariul, il platesti tot firmei careia ii esti datoare, nu direct in contul lui! Este escrocherie asta. L-as da in gat la politie!
Omul ala incearca sa scoata niste bani de la tine. Tu esti multumita de cei 10 000 de lei?
Daca a renuntat la penalitati, vezi ce scrie in contract de ele, vezi pe ce perioada sunt, vezi ca s-ar putea sa nu prea le merite, legal, creditorul. Poate de aceea are el atata putere de decizie asupra lor. Sau poate a negociat ca penalitatile obtinute sunt plata lui.
E grotesc de mult, nicio instanta nu va acorda cheltuieli de judecata de dublul sumei recuperate!
Cereti-i un exemplar dde tranzactie semnat!
Mai bine ia un avocat sa se uite pe actele in baza carora datorezi banii aia, poate reduce mult din ce ti se cere acolo! Mergi macar la o consultatie juridica, asta e putin ca si cost in comparatie cu sumele cerute. Si ti se va spune in ce masura se poate micsora suma ta de plata.
Am uitat un lucru. I-ati vazut legitimatia de avocat? Sper sa nu fie totusi avocat persoana cu care ati "negociat" Mi-e pur si simplu jena. :">
=D> Bravo Avlil, si eu l-as denunta fara nici un fel de probleme, chiar daca e vorba de un avocat, daca a facut asa ceva nu-l consider coleg. Huo! :tomato:
În principiu, nu sunt de acord cu astfel de practici, chiar dacă am pus "zâmbăreţi" după afirmaţiile mele...;)
Dar, e ca la piaţă: omul oferă 2 variante, iar debitorul poate accepta sau nu una din variantele mai avantajoase pentru el, sau va fi executat silit urmând a suporta şi cheltuielile de executare.... ;)
Dacă este avocat sau nu persoana în cauză, nu are importanţa atâta timp cât este mandatarul negociator al firmei creditoare sau chiar cesionarul creanţei şi nu eliberează decât o chitanţă globală cu suma solicitată şi achitată. Este problema sa cu creditorul cu privire la modul de împărţire a banilor.
Eu am văzut multe oferte de cesiuni de creanţă, în care cesionarul făcea demersurile pentru recuperarea debitelor şi cedentul primea în schimb 10% din suma recuperată, restul rămânând recuperatorului cesionar. ªi aici poate fi un asemenea caz....... :D
ªi eu recomand ca debitoarea să verifice împreună cu un avocat contractul, fiecare clauză în parte în ceea ce priveşte procentul penalităţilor, data de la care se aplică, dacă acestea pot depăşi cuantumul debitului - în acest sens trebuie să existe, după părerea mea, o clauză expresă - pentru că, "avocatul" a renunţat prea uşor la o sumă de bani care reprezenta debitul cu accesoriile sale...;)
anexat la citatie au venit si inscrisurile care sunt la dosar.exista un mandat pentru respectiva firma ,contractul incheiat intre mine si firma de tel etc.am citit contractul si penalizarile sunt de 0,5%pe zi.la tribunalul comercial unde se afla pe rol acest dosar,pierdeam sigur procesul pt ca este un contract semnat,stampilat si tb sa-mi indeplinesc obligatiile.saptamana trecuta am verificat impreuna cu un proferor de-al meu de la fac de drept aceste acte si ei au castig de cauza.tranzactia pe care am negociat-o mi-au trimis-o prin fax,am cerut sa mi-o stampileze si sa o semneze,si clauzele le-am stabilit cu aceasta doamna avocat.am prezentat-o in instanta si mi s-a acordat alt termen pt ca am esalonat suma pe care o am de platit in 2 transe. mi- a convenit aceasta tranzactie pt ca platesc doar 100 de milioane in loc de 170 cat trebuia plus cheltuieli de judecata .mi se pare un abuz.nu mai are rost sa ma intreb daca eu nu incercam sa ajung la o intelegere cu ei (regret ca nu mi-am imaginat ca poate exista o astfel de procedura#-o ) ce se intampla cu diferenta asta de bani?!
Cora, nu e tocmai asa, chestia cu doua variante... Caci pe mina m-a scandalizat ilegalitatea variantelor... Ce om plateste cheltuielile de judecata dintr-un dosar direct in contul mandatarului avocat? :-/ Ti se pare ok?
Eu, ca debitor, platesc acelui creditor al meu, treaba lui sa-si plateasca si el avocatul sau nu, nu ma intereseaza.
Eu nu am temei juridic sa-i virez avocatului in cont vreo suma.
Nu am inteles de ce nu ne-ati raspuns la intrebari, poate va dadeam un sfat.
Nu am inteles daca ati revazut actele cu un avocat sau doar cu un profesor, caci lucrurile se vad diferit teoretic de practic.
Nu am inteles nici cat le platesti, ai spus initial ca in astia 100 mil intra si onorariul avocat, ce cheltuieli de judecata mai platesti pe langa? Taxe timbru, ce anume?
Apoi, ce anume ai obtinut in urma negocierii, ca eu intelesesem ca doar ai acceptat o varianta a lor, acum spui ca ai negociat: ce?
Mie imi pare mare gogomanie tranzactia asta, mai ales ca nu ne spui care e clauza care le permitea sa-ti creasca penalitatile peste debitul principal.