avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
nimarius a scris:

nu cred că vor fi atât de mulți candidați cu note mari. Probabil că la judecători vor fi până în 50 de candidați peste nota 7

eu zic mai putini. a fost f greu
Helen77 a scris:

Buna tuturor,

Am o neclaritate, poate printre cei care au dat acest examen acum sunt si persoane care au fost in situatii asemanatoare:

Anul viitor implinesc 5 ani de cand sunt consilier juridic. Insa, am avut o perioada de 3 luni de concediu fara plata cu doi ani in urma (cand au fost suspendate raporturile de serviciu).
Intrebarea mea este: cei 5 ani trebuie sa fie efectuati..consecutiv, fara intrerupere? sau doar se prelungeste perioada de 5 ani, pt mine, cu 3 luni?

Va multumesc anticipat pt raspunsuri.

Trebuie 5 ani neintrerupti.
Tu ai o intrerupere.
sim05 a scris:

Trebuie 5 ani neintrerupti.
Tu ai o intrerupere.

Nu conteaza faptul ca are intreruperi atata vreme cat suma lunilor efectiv lucrate in profesia juridica este de minim 60.
Problema viza pe cei care prezentau documente (adeverinte, carti de munca) in care figurau ca au lucrat ca juristi intre martie 2005 si martie 2010 (sa zicem) dar aveau intreruperi in aceasta perioada (concedii fara plata, de exemplu) de 2-3 luni ceea ce facea ca perioada efectiv lucrata sa fi fost de 4 ani si 10 luni (in exemplul de mai sus).
Eu asa am inteles si asa au inteles si altii.
Problema mai grava e ca semnalele sunt din ce in ce mai puternice ca nu va mai exista conditia de 5 ani vechime pt accedere in magistratura.
Intelegeti ce vreau sa spun...
poate posta cineva un link cu subiectele,va rog?
mie imi da eroare si pe siteul inm si pe csm.
multumesc!
adica?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)