avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
mariana_en a scris:

@mamistefi: suna bine ce spui, da eu am urmatoarea problema: cand testul asta o sa fie de verificarea cunostintelor si nu de dat in bobi, poate ca o sa mai particip. pana atunci...
argumente:
la treaba cu incaierarea: stii ca discutam zilele trecute despre participatia penala si despre pluralitatea constituita...aveam vreo 2 opinii (de autori) pentru si vreo 2 contra. in conditiile astea, eu ce fac? ma uit cine face sb sa zic ca el? ca veni vorba, de ce nu e posibila participatia penala in forma instigarii? apropo, udroiu cum spunea in cartea lui? ca e posibila?
altceva: violul, prin definitie, nu presupune neaparat constrangerea; este viol si daca victima nu se poate apara sau nu-si poate exprima vointa. in cazul nostru am avut o victima lipsita de cap de ex....iti aduc un vraf de hotarari de condamnare pentru viol in sit similare, da ce conteaza? daca astia zic ca nu, ce facem, plecam capu si inghitim pilula???
cand in enuntul intrebarii ma intreaba de fals material in inscrisuri sub semnatura privata, eu de unde sa stiu daca se ref la 288 sau 290? ce fac? dau cu banu?
la fiecare ex s-a strecurat cate o mica perla, dar de data asta, au sarit calul
Au cam fost interpretabile......dar no.....poate cu contestatiile...desi ma tem ca nu se vor admite
Ce punctaj ai avut?

@Mariana , Udroiu , nu trateaza incaierarea , dar tocmai ca este posibila participatia in cazul incaierarii. Raspunsul de la concurs incepea cu o negatie , de aceea nu era corect raspunsul acela
mamistefi a scris:

Eu zic ca atat timp cat legea e inca in vigoare sunt sanse reale sa se mai organizeze, dar pt unii nu mai sunt resurse de a se mai pregati ....

Mai cred ca odata ce iti doresti un lucru si de care esti asa de aproape, trebuie sa mai incerci si sunt convinsa ca se va realiza cand nu vei mai crede.Stiu ca e greu , frustrant, dezamagitor nu mai avem 20 si un pic de ani( unii dintre noi) Am colegi care au intrat a 4-a, a 5-a oara, oameni care stiu carte, care acum sunt magistrati de succes si pe care i-am privit la momentul la care tot esuau cu un zambet superior in coltul gurii( astia nu vad ca nu pot ce naiba tot insista).De aia in viata e bine sa te abtii de la a emite judecati de valoare, care se intorc impotriva ta la un moment dat.

Avem copii, familii,probleme mai mari sau mai mici.Nu ma vad in stare sa o iau de la inceput , sa trag iar de penal si procedura.Dra stiu ca o voi face.Nu se poate,acest examen nu e de netrecut.
Ma gandesc chiar si la INM, macar de verificare a cunostintelor pe care le voi acumula pana in august pentru un examen care nu se va mai anunta.............
Parca si legea de organizare e in senat si are niste modificari mari, nu stiu daca si astea care ne intereseaza.( mi-a trecut ceva pe la ureche dar nu m-a interesat la acel moment, ca urma sa iau examenul si nu era importanta discutia:D)

Hai sa fiu telenovelistica - cand D-zeu inchide usa deschide o fereastra.

Haideti fetele, sim , carmen, mariana, cami, thomas, julia, artax, alcali, lili( scuze daca omit pe cineva) inca un sut. Poate ultimul.:)

Ai dreptate, trebuie sa mergem inainte, este o noua provocare! Inca un efort .............si poate ultimul! Eu sunt increzatoare, trebuie sa iasa soarele si pe strada noastra!

Odihan placuta ca meritam dar nu prea lunga :D
@isis, nu am zis ca e alba sau neagra(asta e una din intrebarile la care nu am habar ce am raspuns...nu-mi amintesc si pace, si nici pe foaia cu sb nu am notat), ci ca probl e controversata. mitrache, de ex, nu zice nici ca da, nici ca ba si citeaza 2 opinii diametral opuse ref la existenta pluralitatii ocazionale la pluralitatea constituita...de-aia ziceam ca la fel de bine poti sa dai cu banu... ziceau in regulament ca nu se vor pune in discutie sb controversate..Mai da-l naiba de regulament, daca zice udroiu intr-un fel, nu mai exista controverse...e sfant
@fluturas: 6,8, in cond in care habar n-am ce-am raspuns la 2 intrebari (teorie). fain, nu? nu-mi fac iluzii ca intru (asta e, trebuia sa iau naiba niste lecitina si sa mai si dorm noaptea), dar as vrea, macar o data, sa-i vad recunoscand ca au gresit. problema e ca onor inm-ul a acaparat toata stiinta pamantului, colcaie de somitati pe-acolo, nu alta...restul lumii, calitate indoielnica, ce sa-ti povestesc.
felicitari celor care au sarit linia. ma inclin=D>
@Mariana , eu acum vad ca tu vorbesti de PLURALITATE CONSTITUITA la incaierare si divergentele legate de acest subiect privind pluralitatea ocazionala.
Numai ca la infractiunea de incaierare avem PLURALITATE NATURALA ( adica nu poate exista decat in prezenta mai multor persoane). Iar in acest caz este posibila participatia penala.:)

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)